Binlerce sosyal medya kullanıcısı STK yasasının “#VETO” edilmesini talep etti
Meclis’te geçen “Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi”ne yoğun itirazlar gelmeye devam ediyor. Sosyal medya kullanıcıları söz konusu yasanın “#VETO” edilmesini talep etti.
“Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesi”ne dair TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen maddelere tepkiler gelmeye devam ediyor.
HÜR EKİP öncülüğünde başlatılan ve kısa sürede Trend Topic (TT) olan #VETO hashtagına 40 binden fazla tweet atılırken, söz konusu yasanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından VETO edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.
Söz konusu kanunla Türkiye'nin iç politikasına müdahale edilmesinin sağlanacağının altını çizen Sosyal medya kullanıcıları, kanunun Müslümanlar üzerinde oluşturacağı tahribatlara da dikkat çekti.
HÜDA PAR yetkililerin de destek verdiği TAG’a binlerce sosyal medya kullanıcısı tweet attı. Türkiye gündeminin 2. sırasına yükselen TAG’a atılan mesajlardan birkaçını sizler için derledik:
“STK'lara kayyım yasasının radarında kimlerin olduğu belli”
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, “5 benzemezin her biri ve konseyleri BMGK aynen ateş gibidir; bin sene sönmesin diye odunla besleseniz de içine düştüğünüzde size vefa etmezler. Her istedikleri verilse de, her dedikleri yapılsa da mizaçlarında dostluk, sadakat, merhamet yoktur. Sayın Cumhurbaşkanı malum yasayı VETO etmeli.
Türkiye'de sol düşüncedeki yardım dernekleri diye bir kitap yazılacak olsa dünyanın en kısa kitabı olurdu. "soL" para toplayacak da birilerine gönderecek, vaki değil. STK'lara kayyım yasasının radarında kimlerin olduğu belli. Sayın Cumhurbaşkanı Meclis'ten geçen yasayı VETO etmeli.
Nasıl bir döneme rast geldik? Yasayla; Avukatlar muhbir olacak, Barolar Birliği konuşmaz; STK'lara kayyım atanacak, sivil toplum konuşmaz; İnsanların hakları ellerinden alınacak, insan hakları dernekleri konuşmaz; Egemenlik yetkileri BMGK'ye devredilecek, vekiller konuşmaz.”
“Türkiye’nin egemenlik haklarını devretmeyi dayatan kanun taslağı #VETO edilmeli”
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan, “Avukatlara muhbirliği, STK'lara kayyım atamayı, siyonist işgalcinin ve emperyalizmin çıkarlarına hizmeti, Türkiye’nin egemenlik haklarını devretmeyi dayatan kanun taslağı VETO edilmeli.”
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, “Kamuoyunda büyük bir huzursuzluğa sebep olan, Sivil Toplum Kurumlarını işlevsizleştiren ve kötü uygulayıcıların elinde despotizme dönüşme potansiyeli yüksek olan Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanın Önlenmesine Dair Kanun, Sn. Cumhurbaşkanı tarafından VETO edilmelidir.”
“Biz bize yeterdik! Dünya 5’ten büyüktü!”
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, “Ülkemizin egemenlik haklarını BM’ye devreden BM dayatması ve ev ödevi olarak meclisten geçen kanun teklifini Sayın Cumhurbaşkanının #VETO etmesini bekliyoruz. Biz bize yeterdik! Dünya 5’ten büyüktü!”
Rahmet Pınarı Sosyal Medya Platformu, “BMGK'nın dayatmasıyla alınan bu karar ‘Dünyanın 5'ten büyük’ olmadığını ve ‘biz bize yeteriz’ sloganlarının slogan olmaktan öteye geçmediğinin en büyük ispatı olacaktır.”
Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, “Mecliste kabul edilen Yeni Dernekler Yasası, #VETO edilmelidir. Bu yasanın sonuçları tıpkı 6284 nolu yasa gibi yıkıcı sonuçlara yol açacaktır. 6284 nolu yasa Türkiye'de aile kurumunun altını oydu. Bu yasa ise İslamî çalışmalar yapan Stk'lara darbe vuracaktır.”
Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, “TBMM'de onaylanan "Dernekler Yasası'nın 15. Maddesi" ciddi hak kayıplarına yol açacak, dernek ve yardım faaliyetlerini riske atacak bir maddedir. Cumhurbaşkanı #Veto etmeli ve onaylamamalıdır.”
“Sivil toplum dizayn edilmesi gereken değil, özgürleştirilmesi gereken bir iktidar denetim aracıdır”
Hukukçu Hasan Bozdaş, “Kanunlar hava durumuna göre değil, çağın iklimine göre yapılır. Her yeni iktidara göre bir silah veya suistimal aracı olarak kullanılabilecek kanunları bu halktan uzak tutmak, vekillerin asillere olan borcudur. Haksızlıklar üretecek bir mekanizma ile bu borç ödenmez.
Kanunlar toplumun ihtiyaçlarını karşılayan mutabakat metinleridir. Sivil toplum da dizayn edilmesi gereken değil, özgürleştirilmesi gereken bir iktidar denetim aracıdır. Bir toplumun en son ihtiyacı, tek bir frekansa yönlendirilmiş sivil toplum kurumlarıdır. Bu yüzden #VETO..” (İLKHA)