• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
Tatvan`da `Şehitleri Anma Gecesi` Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Umut-Der Tatvan şubesi, Şubat ayı şehitleriyle ilgili bir anma gecesi düzenlendi. Dernek binasında düzenlenen program, Kur`an-ı Kerim tilaveti ve mevlidi şerifin okunmasıyla başladı, Umut-Der Tatvan Şube Başkanı Fesih Ulugöl` ün konuşmasıyla devam etti.


1993`te İbadullah Camii`nde müezzin olarak göreve başlayan ve 24 Şubat 1994`te şehit edilen Molla Gıyasettin Barlak`ın hayatını anlatan Ulugöl, öğrencilerinin dilinden şehidin sözlerinden alıntılar paylaştı.


Daha sonra araştırmacı yazar Serhat Bayram söz aldı. Konuşmasında şehitlik kavramı üzerinde duran Bayram, "Şehadet, Allah yolunda mücadele edip, canını bu uğurda kurban eden kişilere aittir. Ali İmran Suresi`nin 169 - 171. ayetlerinde belirtildiği üzere şehitler, ölü değildirler, onlar, mahiyetini bilmediğimiz bir hayat sahibidirler ve Allah katında rızıklandırılmaktadırlar" dedi.


Sanatçı Hikmet`in ilahi ve ezgileri ile devam eden programda, şehitlerin hayatlarından kesitler sunan sinevizyon gösterimi sunuldu.


Katılımın yoğun olduğu ve katılımcılara ikramda bulunulduğu program, araştırmacı yazar Serhat Bayram`ın yaptığı dua ile sona erdi. (Erkan Yürek - İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir