• DOLAR 32.384
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2411.202
  • ...
Endonezya'nın "normelleşmesi" için siyonist işgal rejimi ve ABD baskı yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Endonezya Parlamentosu'nun Uluslararası Parlamentolar Arası Dayanışma Komitesi ve Kudüs İçin Parlamenterler Birliği Başkanı Dr. Fazlı Zon, siyonist işgal rejiminin Endonezya'yı kendisiyle ilişkileri normalleştirmeye zorlamak için çok baskı yaptığını, ABD'nin de Endonezya'da ekonominin iyileştirilmesi için iki milyar dolar teklif ettiğini belirtti.

Zon, Kudüs İçin Parlamenterler Birliği'nin, "Endonezya neden işgal rejimi ile ilişkilerini normalleştirmiyor?" başlığıyla düzenlediği sempozyumda yaptığı açıklamada, ABD'nin körü körüne işgal rejimini desteklemesi ve Filistin halkının haklarını görmezden gelmesi sebebiyle Filistin meselesinin durumunun daha da kötüleştiğine dikkat çekerek, Trump'ın Arap ve İslam ülkelerine işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme anlaşmaları imzalamaları için baskı yaptığını vurguladı.

Zon, Endonezya Cumhurbaşkanı'nın, Dış İşleri Bakanı'nın ve parlamentosunun siyonist işgal rejimi ile ilişkileri normalleştirme düşüncesini açık bir şekilde reddettiğini dile getirdi. Normalleştirmenin sadece işgal rejiminin yararına olacağına, onun açısından açık bir zafer olacağına, Filistin halkının hakları ve uluslararası hukuk açısından ise büyük bir kayıp olacağına dikkat çekti.

Siyonist rejimin, Filistin topraklarını işgal etmiş bir sömürge devleti olduğunu hatırlatan Zon, Jakarta'nın bu rejim ile ilişkileri normalleştirmesinin imkânsız olduğunu, bunun Endonezya anayasasına aykırı olduğunu belirtti.

Zon açıklamasında son dönemde işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşmasının onu, Filistin halkına karşı hak ihlallerini artırma konusunda daha da cesaretlendirdiğini, bu yüzden Batı Şeria'da ve işgal altındaki Kudüs'te Yahudi yerleşim birimleri inşasının arttığını ifade etti.

Dr. Fazlı Zon, uluslararası toplumu işgal rejiminin, alınan uluslararası kararlara aykırı ve iki devletli çözüm formülüne engel teşkil eden Yahudileştirme faaliyetlerine ve Filistinlilerin topraklarını gasp ederek yeni yerleşim birimleri inşa planlarının uygulamaya geçirilmesine engel olmaya çağırdı.

Fazlı Zon, ABD'nin başkanlığına seçilen Joe Biden'ın, Trump zamanında verilen yanlış kararlardan dönmesi ümidinde olduğunu dile getirdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir