• DOLAR 32.435
  • EURO 34.607
  • ALTIN 2384.255
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Mesleki Yeterlilik Belgesini nitelikli işgücünün ehliyeti haline dönüştürdüklerini belirterek, önümüzdeki süreçte yeni mesleklere Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirmeye devam edeceklerini bildirdi.

Bakan Selçuk bu kapsamda Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun, Türkiye’nin ihtiyacı olan nitelikli işgücünün yetiştirilmesinde anahtar rol oynadığının altını çizerek, “Kurumumuz, uluslararası akredite sınav ve belgelendirme sistemiyle çalışma hayatına nitelikli eleman kazandırmaya devam ediyor. İstikrarlı büyümenin, ekonomik kalkınmanın merkezinde nitelikli insan gücü var.  İş ve meslek sahibi vatandaşlarımızın emeği var. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettikleri gibi, beşeri sermayemiz bizim en büyük gücümüzdür” ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk, nitelikli iş gücü yetiştirilmesi kapsamında, 2002’den bugüne 2,1 milyonu kadın ve 1,5 milyonu genç olmak üzere 4 milyonu aşkın vatandaşımıza meslek edindirme kurslarında mesleki beceri ve tecrübe kazandırıldığını belirtti.

Ayrıca bugüne kadar 1,3 Milyon kişiye Mesleki Yeterlilik Belgesi verildiğini vurgulayan Bakan Selçuk: “2023 hedefimiz, 1 milyon kişiyi Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi yapmaktı.  Biz bu hedefimize 2020 yılı itibariyle ulaşmış bulunuyoruz. 2023 yılı hedefimiz ise 2 milyon mesleki yeterlilik belgeli nitelikli işgücü ile yürürlükteki ulusal meslek standardı sayısını 1.000’e çıkarmak.”