• DOLAR 32.443
  • EURO 34.636
  • ALTIN 2384.087
  • ...

Metal işçi soyunma dolabı ihracatının artışının nedenleri nedir? Çelik soyunma dolabı nerelerde kullanılır? Teknolojinin gelişmesi nedeniyle metal dolaplardaki çeşitlilik artışı tüketiciye nasıl yansıdı , tüm bu soruların cevabı yazımızda.

İşlevsel ve fonksiyonel ürünlerin başında yer alan metal dolaplar , fabrikalarda ve ofislerde personellerin günlük rutin işlerini kolaylaştırmaktadır. Metal dolaplar son derece ergonomik yapıya sahiptir. Demir dkp sac levhalarının kesilmesi, bükülmesi ve birleştirilmesiyle oluşturulur. Daha sonra ise statik toz boya fırınlarında ürünler boyanır , 200 derece sıcaklıkta fırınlama işlemine tabi tutulur. Çelik dolaplar oldukça kullanışlıdır. Dkp sactan imal edildiği için taşınması son derece kolaydır. Toz boya metoduyla boyandığı içinde paslanma , korozyon ömrü son derece yüksektir.

Kilitli kapılara sahip soyunma dolabı ve diğer çelik dolaplar genellikle 0.7 mm kalınlıkta imal edilir. Fakat elbette firmadan firmaya çelik dolap sac kalınlıkları da değişkenlik göstermektedir. Kapılar genellikle asma kilit takmaya uygun sistemle kaplıdır.

Metal soyunma dolabından diğer rakiplerine kıyasla kilit mekanizması bulunur. Ahşap ürünlerde bu bulunmayabilir. Fabrikalarda ve çok personelin bulunduğu firmalarda kilitli dolapların olması zaruridir. Personelin kişisel eşyasının ve elbiselerinin güvenli bir şekilde saklanması hem personel hem firma açısından önemlidir.

Soyunma dolapları tüm bu nedenlerden dolayı sadece ülkemizde değil tüm dünyada büyük rağbet görmektedir. Özellikle son yıllarda soyunma dolabı ihracatı büyük oranda artış göstermektedir. Bunun nedenlerini sıralayacak olursak; Türkiye'de yüksek kaliteli soyunma dolabı imalatı yapan köklü firmaların bulunması, fiyat olarak Avrupa ve Amerika bölgesine kıyasla Türkiye'nin ürünlerinin daha cazip olması , ülkemizin lokasyon olarak elverişli olması , döviz kuru gibi nedenler sıralanabilir. Özellikle Ortadoğu ve Azerbaycan bölgelerinden yoğun soyunma dolabı talebi ülkemiz adına sevindirici bir gelişmedir.

Demir dolaplar yalnızca soyunma dolaplarından oluşmamaktadır. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle bir çok farklı ürün ortaya çıkmaktadır. Örneğin ofislerde kullanılan dosya dolabı modeli de çelik dolaplar içerisinde en tercih edilen ürünlerin başında gelmektedir. Elbette dosya dolabı fiyatları ürünlerin kalitesine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Teknolojinin gelişmesiyle çelik dolaplar evlerin içine dahi girmektedir. Öğrencilerin ders kitapları ve elbiselerini sakladığı metal öğrenci dolapları evlerde yerini almaktadır. Daha fazla çeşitlilik ile birlikte ahşap tercihler yavaş yavaş metale doğru kaymaktadır.

Fakat bu da elbette bir takım sorunları ortaya çıkarmaktadır. Şöyle ki kalitesiz malzemeler ve kötü işçilikle ucuz fiyatlara satılan metal dolaplar zamanla kullanılmaz hale gelebilmektedir. Bu da tüketici açısından çok olumsuz bir durumdur. Metal personel giyinme dolapları satın alırken köklü bir firmadan almaya özen gösterilmeli, ucuz fiyatlara satılan ürünlerde yaşanacak sorunların önüne geçilmesi için piyasada bilinen firmaların tercih edilmesi gerekmektedir.

Ayrıntılar için Engin Metal Çelik Eşya ile iletişime geçebilirsiniz