• DOLAR 32.32
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2454.316
  • ...
HAİNLERDEN CESARETLE GAZZE’Yİ BOMBALADI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi - Gazze'deki kaynaklardan alınan bilgiye göre, işgal rejimine bağlı uçaklar, Gazze Şeridi'nin orta bölgesinde yer alan El-Bureyc Mülteci Kampı ve Deyr Belah bölgesine saldırılar düzenledi.

Gazze’nin doğusundaki Tuffah semtine düzenlenen saldırıda sivillere ait yerleşim yerleri, Muhammed Durra Çocuk Hastanesi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nde hasar oluştu.

ÇOCUK HASTANESİNDE BÜYÜK HASAR OLUŞTU

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, işgal güçlerinin düzenlediği saldırılarda Muhammed Durra Çocuk Hastanesi'nin büyük zarar gördüğü belirtildi.  Hastanede yatan çocuklar, refakatçileri ve sağlık ekiplerinin saldırı nedeniyle büyük panik yaşadığı aktarılan açıklamada, saldırının, sağlık hizmetlerinin sunumunu aksattığı, hasta odaları ve birçok servisin camlarının kırılmasına yol açtığına işaret edildi.

Açıklamada, bu saldırının hastanede yatan çocukların psikolojisini de ciddi şekilde etkilediği ifade edildi.

HAMAS’I BAHANE EDEREK GAZZE’Yİ BOMBALIYOR

İşgal ordusu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise Hamas Hareketi'ne ait roket üretimi yapılan bir yer, bir tünel ve askeri bir bölgenin vurulduğunu iddia etti.

Yine daha önce işgal ordusunun açıklamasında, Gazze'den sınıra paralel bazı bölgelere fırlatılan iki roketin "Demir Kubbe" hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğü duyurulmuştu.

“NORMALLEŞME” SONRASI KONTROLÜ KAYBETTİ

İşgal rejimi, eylül ayında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile normalleşme anlaşması imzalamıştı. BAE’nin ardından Bahreyn, Umman, Sudan ve Fas’la da normalleşme anlaşmaları imzalamıştı.

İşgalciyle normalleşmeye gelen tepkiler üzerine BAE yöneticileri, anlaşmayla birlikte işgal rejiminin Filistinliler üzerindeki baskıyı azaltacağını ve işgal bölgelerindeki yasa dışı yerleşim yerlerinin yapımını durduracağını iddia etmişti. Ancak bu açıklamaların aksine işgalciler hem Filistinlilere saldırıları artırdı hem de yasa dışı yerleşim yerlerinin yapımı hızlandırıldı.

NETANYAHU FAS KRALINI DAVET ETTİ

Öte yandan işgal rejimi resmi yayın kuruluşu KAN'ın haberine göre, işgal çetesi sözde başbakanı Binyamin Netanyahu ile Kral 6'ncı Muhammed telefonla görüştü.

Görüşmede iki taraf, Fas ile işgal rejimi arasında varılan ilişkileri normalleştirme anlaşmasına değindi.

Netanyahu, 6'ncı Muhammed'i işgal topraklarına davet ederken, resmi ziyaret kapsamında Rabat'a giden Siyonist ve ABD'li heyeti ağırlaması nedeniyle de teşekkür etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir