• DOLAR 32.284
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2401.667
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye İhracatçılar Meclisince (TİM) Bakanlığın koordinasyonunda düzenlenen 8. Türkiye İnovasyon Haftası'nın açılışına ve İnovaLİG Ödül Töreni'ne katıldı. Bakan Pekcan buradaki konuşmasında, imalat sanayi ihracatı içinde teknolojik ürünlerin payına ilişkin bilgi verirken şöyle dedi: "2020 yılı ilk 11 ay itibarıyla, teknoloji sınıflandırması bakımından, imalat sanayi ihracatımız içinde en yüksek payı yüzde 35,5 ile 'orta-yüksek teknoloji' ürünler almaktadır. Yüzde 4 civarındaki yüksek teknoloji ürün ihracatı ile toplam teknoloji içerikli ürün ihracat oranımız yüzde 39,5 düzeyindedir. Türkiye'nin teknoloji alanındaki atılımları her geçen gün daha da çeşitlilik kazanacaktır. Bu sayede özellikle yüksek teknoloji ihraç oranının artışına hep birlikte şahit olacağız."

yürekten inanıyorum." diye konuştu.

"YENİLİKÇİ YATIRIM VE PROJELERİ DESTEKLEMEYİ ARZU EDİYORUZ"

"Bakanlık olarak ihracatçılara sağladığımız destek sistematiği içinde inovasyona dayalı ve katma değerli ürün ihracatının artırılması en önem verdiğimiz alanlardan biri." ifadesini kullanan Pekcan, sözlerini şöyle sürdürdü: "2020 yılında mal ve hizmet ihracatçılarımıza yaklaşık 2,6 milyar lira tutarında destek sağladık. Önümüzdeki sene ise 4 milyar liranın üzerinde bir destek sağlamayı öngörüyoruz. Özellikle yerli katma değer alanında önemli ilerleme sunacak, ürünlerimizin küresel değer zincirlerindeki konumunu güçlendirecek yenilikçi yatırım ve projeleri desteklemeyi arzu ediyor, çalışmalarımızı bu yönde titizlikle sürdürüyoruz."

"DİJİTAL DÖNÜŞÜM PROJE YARIŞMASI'NI BAŞLATACAĞIZ"

Bakan Pekcan, inovasyonla yakından alakalı bir çalışmayı gelecek günler içinde duyuracaklarını belirterek, "Ancak bugünden biraz ipucu vermek gerekirse girişimcilerimizin başvurusuna açılacak oldukça inovatif bir Dijital Dönüşüm Proje Yarışması'nı başlatacağımızı söyleyebilirim." dedi. "Açık inovasyon" konseptiyle gerçekleştirilecek yarışmada dereceye giren yarışmacılara para ödülünün yanı sıra belli kurumsal destekler ve eğitim imkanları sunulacağını anlatan Pekcan, yarışmanın detaylarını kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.