• DOLAR 32.377
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2411.123
  • ...
Yerli elektrikli traktörde seri üretim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

EKONOMİ SERVİSİ

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Türkiye İnovasyon Haftası etkinliği kapsamında İnovaLİG 2019 Şampiyonları Ödül Törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada Bakan Pakdemirli, "Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte tarım, 2,5 yıldır tüm çeyreklerde büyüme gösteriyor. Pandemiye rağmen 2020 yılı ilk 3 çeyrek ortalamasında tarım sektörü %5,3 büyüyerek, ekonomimize önemli katkı sağladı. Türkiye; Tarımsal Hasıla'da Avrupa'da lider, dünyada ilk on arasındadır. Tabi büyüme ve hasılayı daha da yukarıya taşımak, verimliliği ve kişi başına faydayı artırmakla mümkün. Bunu da ancak bilgi ve inovasyonla yapabiliriz" dedi.

TÜRKİYE TARIM VE GIDA ÜRÜNLERİNDE NET İHRACATÇI

Türkiye'nin tarım ve gıda ürünlerinde net ihracatçı bir ülke olduğunu söyleyen Pakdemirli "2019 yılında 18 Milyar Dolar ihracat yaptık ve 5,3 Milyar Dolar dış ticaret fazlası verdik. Bu yılın ilk 10 ayında ihracatımız, pandemiye rağmen geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artış gösterdi. Bu yıl Çin'e süt ürünleri ile kanatlı eti ve ürünleri ihracatı başladı. Bu haberler elbette güzel. Ama bu güzellikleri daha da artırmak zorundayız. Yeni pazarlar bulmalı, tarım ve gıda ürünlerimizi dünya sofralarıyla buluşturmalıyız" dedi.

1,9 TRİLYON DOLARLIK TARIMSAL TİCARET HACMİNE SAHİP BİR BÖLGEDEYİZ

Bakan Pakdemirli, "Hava, Kara ve Deniz yollarının kesişim noktasındayız. 1,9 Trilyon Dolarlık tarımsal ticaret hacmine sahip bir bölgede yer alıyoruz. 4 saatlik bir uçuş mesafesi ile dünya nüfusunun %40'ına ulaşma imkânımız var. Kısacası, üretmek ve pazarlamak için başka ülkelerin imrendiği bir konuma sahibiz. Ve bunu da en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız" dedi. 

ELEKTRİKLİ TRAKTÖRDE 20 ADET İÇİN SERİ ÜRETİME GEÇTİK

Tarımda bilgi, teknoloji ve inovasyon çalışmalarıyla hem üretimde artış hem de üreticiye önemli kolaylıklar sağladıklarına vurgu yapan Pakdemirli, bu anlamda en önemli örneklerden olan ilk yerli ve milli Elektrikli Traktöre getirdi sözü; "Bunlardan birisi benimde büyük önem verdiğim, ülkemizin İlk Yerli ve Milli Elektrikli Traktörüdür. Prototipini ürettik ve 20 adet için seri üretime geçtik. İnşallah sayısını artıracağız."

Bu haberler de ilginizi çekebilir