• DOLAR 34.275
  • EURO 37.675
  • ALTIN 2917.584
  • ...
Şehit Arafat Ceradat`ı, Binlerce Kişi Uğurladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mecdu Cezaevi`nde işkence sonucu hayatını kaybeden Filistinli esir Arafat Ceradat bugün (25 Şubat Pazartesi) Sair beldesinde öğle saatlerinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Ceradat`ın cenaze törenine 25 bini aşkın Filistinli katıldı.

Cenazeye katılan binlerce Filistinli, işgal güçlerinin tüm engellemelerine ve barikatlara rağmen sabah saatlerinden itibaren El-Halil kentinden ve köylerinden beldeye akın etti. Cenaze törenine Filistinli grupların temsilcileri ve resmi yetkililer, eski esirler ve milletvekilleri, yerli ve yabancı basın mensupları da katıldı.

Şehidin cenazesini El-Halil`deki hastanenin morgundan alan Filistinliler, Ceradat`ın Sair beldesindeki evine kadar yaklaşık iki kilometre yürüdü. Bu arada işgal güçlerinin El-Halil`de ve özellikle de Sair beldesi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı bildirildi.

Cenaze törenine katılan Filistinliler Filistin bayrakları ve şehit Arafat Ceradat`ın posterlerini taşırken, şehidin intikamının alınmasını isteyen sloganlar attı. Şehidin naaşı Sair beldesindeki evinde yaklaşık bir saat bekletildi ve bu sırada eşi, kızı Yara, oğlu Muhammed ve akrabaları şehide son kez baktı.

Sair beldesi merkezindeki El-Iys Camii`nde kılınan cenaze namazının ardından şehit Arafat Ceradat`ın naaşı beldedeki Şehitler Mezarlığı`nda toprağa verildi.

FEM / HAKSÖZ-HABER

Bu haberler de ilginizi çekebilir