• DOLAR 34.55
  • EURO 36.015
  • ALTIN 3006.52
  • ...
İSTKA'dan bugüne kadar ki en büyük mali destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2021 Yılı Destek Programları Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İSTKA’nın 2021 yılı destek paketi ve bakanlığının İstanbul vizyonunu açıkladığı konuşmasında, özetle şunları söyledi:

ÖZGÜN PROJELER

“Bakanlığımıza bağlı 26 kalkınma ajansı ile kuzeyden güneye, doğudan batıya şehirlerin ihtiyaç ve yetkinliklerini gözeterek özgün projeler hayata geçiriyoruz. Van Tekstil Kent projesiyle 14 firmayı üretime geçirerek Van’dan dünyaya tekstil ihracatına başladık. 3 bin kadın ve gencimize istihdam olanağı oluşturduk.”

VİZYONER PROGRAMLAR

“Hedeflerimize giden yolda İstanbul için 4 Mali Destek Programı, 1 Fizibilite Desteği ve 1 Bölgesel Girişim Fonu çağrısı olmak üzere 6 program hazırladık. Toplamda 458 milyon lira tutarında bir kaynağı İstanbul’umuza tahsis ediyoruz.”

4 PROGRAMIN BÜTÇESİ 200 MİLYON TL

“Bu 4 mali destek programı ile 200 milyon liralık kaynağı yenilikçi ve nitelikli projelerin hizmetine sunuyoruz. Bu kapsamdaki her bir projeye asgari 500 bin lira ile 2 milyon lira arasında hibe vereceğiz. Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı’nda bu miktar 3,5 milyon liraya kadar çıkacak.”

8 MİLYON TL’LİK FİZİBİLİTE DESTEĞİ

“Kamu, özel sektör, üniversiteler ve STK’ların güç birliği yaptığı özel nitelikli Güdümlü Projeleri de kalkınma ajanslarımızla destekliyoruz. İSTKA’nın 2021 yılı Fizibilite Desteği Programı ile güdümlü projelerin fizibilite çalışmalarına 8 milyon liralık finansman sağlayacağız. Öncelikli alanlarda geliştirilen her bir fizibilite projesi için 100 bin liradan 450 bin liraya kadar kaynak kullandıracağız.”

 “BUGÜNE KADARKİ EN BÜYÜK DESTEK PROGRAMI”

İstanbul Valisi ve İSTKA Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yerlikaya, İSTKA olarak 2008'den bugüne kadarki en büyük destek programını ilan ettiklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “2021 yılı çağrıları kapsamında 4 Mali Destek Programı, 1 Fizibilite Desteği ve 1 Bölgesel Girişim Fonu çağrısı olmak üzere toplam 6 program ilan ediyoruz. Başvuruların, sadece online ortamda kabul edileceği projelerin desteğe uygunluğu bağımsız uzmanlar tarafından kararlaştırılacak. Bu kapsamda İstanbul'da kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların yenilikçi ve nitelikli projeleri desteklemek için toplam 200 milyon lira kaynak ayrıldı. Söz konusu finansman desteği; İstanbul'da ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmaya yönelik proje üretecek; kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, STK'lar ve yerel yönetimlerin kullanımına sunulmaktadır.”

MALİ DESTEK PROGRAMLARININ BÜTÇELERİ

Bakan Varank’ın açıkladığı destek programlarından Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı ile 80 milyon lira, Girişimcilik Mali Destek Programı ile 40 milyon lira, Yaratıcı Endüstriler Mali Destek Programı ile 20 milyon lira, Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı ile 60 milyon lira desteğe hak kazanan projelere aktarılacak.

ONLINE BAŞVURU

Bu 4 mali destek programı ile desteklenecek projelerde destek oranı yüzde 90’a kadar çıkacak. Proje başvuruları sadece online ortamda kabul edilecek. Sunulan projelerin desteğe uygunluğuna bağımsız değerlendiriciler karar verecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Mali destek programları ile Bölgesel Girişim Sermayesi Destek Programı için ilgili kurum ve kuruluşlar 19 Mart’a kadar başvuru yapabilecek. Fizibilite Desteği Programına proje sunmak için son başvuru tarihi ise, 31 Aralık 2021. İSTKA’nın 2021 yılı çağrıları ile ilgili detaylı bilgilere  www.istka.org.tr/ web adresinden ulaşabilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir