• DOLAR 34.238
  • EURO 37.651
  • ALTIN 2920.642
  • ...
İmar planı protokolü feshedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Belediyesi Meclis Salonu`nda düzenlenen toplantıya Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı ve Muş Milletvekili Demir Çelik, Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, belediye meclis üyeleri ile muhtarlar katıldı.


Burada kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde yaşanan depremler sonrasında kentin yeniden yapılandırılması sürecinde yeni bir imar planının yapılmasını belediye olarak başından beri desteklediklerini ifade etti.


Belediyenin bu desteği 8 Şubat 2012 tarihinde Bakanlıkla protokol imzalayarak gösterdiğini belirten Abi, bu süreç içerisinde belediye ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği belediyenin elinde bulunan planlama çalışmalarına hizmet edecek bütün verileri gerek bakanlığa gerekse de plan müellifine teslim ettiğini aktardı.


Yaklaşık 15 bin hektar alanı kapsayan planın, 2 etap halinde hazırlandığını belirten Abi, \"1. etap bakanlıkça onaylanarak ilan edilmiştir. Bakanlıkça ilan edilen plana dönük halkın itirazları bizzat belediyemiz tarafından bakanlığa iletilmiş, bu itirazlar hala bakanlıkça değerlendirmeye alınmadığı anlaşılmıştır. Planlama süreci boyunca, belediyemiz protokolün şartlarına bağlı kalarak imar faaliyetlerini durdurmuş ve bakanlıkla yapılan yazışmalarda uygun görülen yerlerde inşaat çalışmalarına gerekli izni de vermeyi sorumluluğunun gereği bilmiştir\" dedi.


Bu süreç içerisinde hem halkın hem de belediyenin zarar gördüğünü aktaran Abi, \"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan kentimizin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Van kent merkezi ile çevresini içerisine alan `İlave ve Revizyon İmar Planları` etabı, plan müellifi tarafından 26 Aralık 2012 tarihinde bakanlığa sunulmasına rağmen plan ne yazık ki bugüne kadar tarafımıza iletilmemiştir. İmzalanan protokol 8 Şubat 2013 tarihi itibariyle hukuken sona ermiştir. Bakanlık ile yaptığımız protokolün zamanında ve belirlenen sürede tarafımıza iletilmediğini buradan bir kez daha açıklama gereği duyuyoruz. Bu nedenle söz konusu plan, protokol süresinde tamamlanmadığı için depremde büyük bir sıkıntı ve mağduriyet yaşayan halkımız, ikinci kez büyük bir mağduriyetle karşı karşıya kalmıştır. Belediye olarak halkımızın mağduriyetine daha çok sebebiyet vermemek için bakanlık ile yaptığımız protokolü yasal haklarımız saklı kalmak üzere; Van kentimizin ve kentte yaşayan vatandaşların çıkarlarını savunan ve toplumu esas alan noktadan soruna yaklaştığımızın bilinmesini isteriz\" ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir