• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Adana Umut Der`den Suriyelilere Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Suriye`deki iç savaş sonrasında Türkiye`ye göç eden Suriyeli mülteciler, aileleriyle birlikte zorlu yaşam mücadelesi verirken, Yüreğir ilçesi Doğankent Beldesi`ndeki bir evde 49 Suriyeli barınıyor. Dokuz nüfuslu bir aile ile birlikte beldede kiralık bir eve yerleşen 40 Suriyeli genç, çok cüzi ücretlerle portakal bahçelerinde çalışarak geçimini sağlıyor.


Kaldıkları evde hemen hemen hiç eşya bulunmayan Suriyeli tarım işçilerine yardım için harekete geçen Adana Umut Der Gıda Bankası Doğankent gönüllüleri, kendilerine gıda, giysi ve ev eşyası yardımında bulundu.


Yapılan yardım çalışması hakkında bilgi veren Umut Der yetkilileri, "Söz konusu evde dokuz nüfuslu Suriyeli bir aileyle birlikte 40 kadar Suriyeli gencin kaldığını öğrendik. Yaptığımız tespit çalışmasında ise kaldıkları evde yerlerde yattıklarını ve hemen hemen hiç eşyalarının olmadığını gördük. Bunun üzerine kendilerine gıda, giysi ve kilim, battaniye gibi ev eşyaları yardımında bulunduk. Ayrıca sıcak su ihtiyaçları için banyolarına şofben taktırdık" dedi. (Ayhan Kaya-İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir