• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ülkeye yön verecek hafızların yetişeceği Kur’an kursu bitme aşamasında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hayırsever iş adamı Ekrem Kurel tarafından yapılan ve bir yıl önce vefat eden abisi Cebrail Kurel isminin verildiği çok amaçlı hafızlık Kur’an kursunda; konferans salonu, spor salonu, yatılı sınıflar, normal derslikler, mescid, yemekhane ve mutfak bulunuyor. Ayrıca, internet ve yangın ihbar sistemi teknoloji ile donatıldı.

Hafızlık Kur'an kursunun önümüzde 2-3 ay içerisinde faaliyette geçmesi planlanıyor.

Malatya Valisi Aydın Baruş beraberinde İl Müftüsü Veysel Işıldar, Yeşilyurt İlçe Müftüsü Mehmet Şirin Ayral ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile birlikte, bitme aşamasında olan yatılı hafızlık Kur’an Kursunda incelemelerde bulunarak, teknik mühendislerden bilgi aldı.

Yapılan incelemelerin ardından İLKHA’ya konuşan Vali Baruş, Kur’an kursunda ülkeye ve Malatya’ya hayırlı hizmetler veren ve fikirler üreten gençlerin yetişeceğini söyledi.

Vali Baruş, "Bugün Yeşilyurt belediyemizin tahsis etmiş olduğu alanda, iş adamımız Ekrem Kurel beyin yaptırmış olduğu Kur’an Kursu inşaatını gezdik. İnşallah birkaç ay içerisinde tamamlanacak. Burada özellikle çocuklarımız hafızlık eğitimi alacak. Yakınında Selahaddin Eyyubi Hafızlık Ortaokulu var, İmam Hatip Lisesi ve diğer ortaokulu var. Burası külliye şeklinde yapılmış çok sayıda öğrencimiz öğrenim görüyor. Orada öğrenim gören çocuklarımızın yatılı olarak kalması için çok güzel bir mekân oluşturuluyor." dedi.

"Buradan ülkesine ve milletine değerli hizmetler veren ve fikirler üreten gençler yetişecek"

Bu sadece insanın dünya hayatında değil, vefat ettikten sonra da hayrın devam edeceği bir hizmetin olduğunu anımsatan Baruş, "Dolayısıyla böyle hayırlı hizmetleri yapan insanlarımızı, iş adamlarımızı takdir etmek gerekir. Sadece inşaatın yapım aşamasında değil, çocuklarımız buraya alındıktan ve hizmet vermeye başladıktan sonra da buradaki çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde hem eğitimlerini almaları hem burada barınmaları için Ekrem bey işletilmesi hususunda gerekli yardımları yapacak. Kur’an Kursu inşaatı bittiği zaman burası Diyanet vakfımıza devredilecek, diyanet teşkilatımızın nezaretinde buradaki Kur’an kursu öğreticilerimiz ve okullardan öğretmenlerimiz çocuklarımıza gerekli eğitimi verecekler. Buradan ülkemize ve Malatya’mıza hayırlı nesiller yetişecek ve inşallah gelecekte ülkesine ve milletine değerli hizmetler ve fikirler üreten gençler yetişecek. Bu anlamda burada katkısı olan herkes yararlanacak. Hayırlı olmasını diliyorum. Bu hayra vesile olan herkesten Allah razı olsun." diye kaydetti.

"Bu gibi müesseseler inşallah kıyamete kadar baki olacak"

Konuşmasına Peygamber Efendimizin (Salallahu Aleyhi Veselem) "Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretendir" hadisi şerifiyle başlayan İl Müftüsü Veysel Işıldar, hafızlık kursunun yapımında emeği geçen iş adamına ve arsayı bağışlayan Yeşilyurt Belediyesi Başkanına teşekkür etti.

Müftü Işıldar, "İnşallah burada milletimizin manevi dinamikleri olan, milli ve manevi değerlerle mücehhez hafızlarımız yetişecek. Bu hafızlarımızda inşallah ülkemize, milletimize hayırlı fertler olarak onlarda daha nice nesiller yetişecek. Bu gibi müesseseler inşallah kıyamete kadar baki olacak. Bu müesseseleri yapanların amel defterleri kıyamete kadar açık kalacaktır. Yapılacak en hayırlı işlerden birisini bugün Ekrem Kurel bey burada gerçekleştirmiştir. İnşallah burası 2-3 ay sonra faaliyete geçecek. Aynı zamanda Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nun da buraya yakın olması buraya ayrı bir değer katıyor. Bu imam hatip lisesinde de hafızlık proje okulumuz olduğu için yaklaşık 80 civarı öğrencimiz hem okuyor hem hafızlık yapıyor. Buranın faaliyete girmesiyle birlikte inşallah ayrı bir bereket olacaktır. Kursumuz son sistem olarak inşa edilmektedir. Adeta akıllı bir Kur’an kursudur. Yatılı bir Kur’an kursunda bulunması gereken her şey düşünülmüştür. İnşallah en kısa zamanda bitip buradan hayırlı evlatların eğitim alarak geçmesini cenabı haktan niyaz ediyorum. Katkıda bulunan herkese de teşekkür ediyorum."

"Çok sayıda hafızın yetişeceği çok nitelikli ve güzel bir bina"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, "3 bin 200 metrekarelik belediyemize ait bir arazimiz vardı. Geçen yıl iş adamımız (Ekrem Kurel) bizimle görüştüğünde ‘bir yıl içerisinde ‘Kur’an Kursu’nu yaparım’ dedi. Biz de kendisine, Yeşilyurt’a böyle hayırlı bir hizmeti kazandırırsanız bizde belediye olarak arsayı seve seve veririz dedik. Kursumuz şu anda bitim aşamasında çok sayıda hafızın yetişeceği çok nitelikli ve güzel bir bina oldu. Tabi ömürler geçici ama hayırlar kalıcıdır. Bizlerde arkamızda hayırlı ve güzel eserler ve alanlar bırakabilirsek, gelecek nesillerimize, Kur’an-ı Kerim’e ve dinimize hizmet edebilecek nesiller yetiştiririz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Rabbim hayırlarını kabul etsin. Memleketimize ve Yeşilyurt’umuza hayırlı uğurlu olsun." dileğinde bulundu.

Pandemi nedeniyle çalışmaların bir ay aksadığını ama çoğunluğunun bittiğini söyleyen hayırsever iş adamı Ekrem Kurel, "Belediye başkanımız Mehmet Çınar’a bir yıl içerisinde bitireceğimiz sözünü vermiştik çok şükür sözümüzü tuttuğumuz için ayrıca çok mutluyum. İl Müftümüz Veysel Işıldar beyinde desteği bizlere çok oldu. Aile şirketimizde desteklerini esirgemediler ayrıca onlara da teşekkür ediyorum." dedi.

Kur’an Kursu ile ilgili teknik bilgileri paylaşan mühendis Ayhan Karol, kursun yaklaşık 4 bin metre kare alan içerisinde yapıldığını belirterek, "Bina 120 kişilik Kur’an kursu ve hafızlık okulu olarak geçiyor. İçerisinde konferans salonu, spor salonu, yatılı sınıflar, normal derslikler, mescid, yemekhane ve mutfağı var. Yani tamamen donanımlı bir binadır. Ayrıca bina teknoloji ile donatılmış. İnternet sistemi, yangın ihbar sistemi gibi her şey mevcuttur." ifadelerini kullanandı. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir