• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Bir yılda Batman`a yaklaşık bir katrilyon harcandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 24.Vergi Haftası kapsamında Batman İl Defterdarı Hasan Koca ve defterdarlık birim yöneticileri, saat 13.30`da basınla bir araya gelerek 2011-2012 yılı içerisinde yapılan faaliyetleriyle ilgili basını bilgilendirdi.
 
Koca, sağlıklı vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftasında Vergi Haftasının kutlandığını söyledi.
 
Bu yıl 24`üncüsünü kutladıkları Vergi Haftasında hem vatandaşlara bu görevlerini hatırlatmak, hem de vergi bilincini oluşturmak amacıyla Koca, bir dizi etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti.
 
Vergi Haftasında ilköğretim öğrencilere vergi birimlerini tanıtacaklarını vurgulayan Koca, yaptıkları hizmetleri yerinde göstererek iş ve işlemler hakkında da bilgiler verileceğini kaydetti. Koca, "Hafta boyunca çeşitli kurum ve kuruluşlar ile mükelleflerimize ziyaretlerimiz olacaktır. Vatandaşlarımıza daha yakın olup bilgilendirme hizmeti sunmak amacıyla büyük alışveriş merkezlerinde (Batman Park ve Worldmar) stantlar açılacaktır. Aynı stantlarda, beyan döneminde, kira gelirlerine ilişkin yıllık gelir vergisi beyannameleri internet ortamında e-beyanname suretiyle alınacaktır" dedi.
 
Batman tahsilât artış hızında 2012 yılında Türkiye`de 16. sıraya yükseldi
Defterdarlığın çalışmaları ve vergi tahsilât oranları hakkında da bilgi veren Koca, "Batman Defterdarlığı Vergi Dairesi Müdürlüğü olarak, 2011 yılı sonu itibariyle 497 milyon TL olan vergi tahakkukumuzun, 295 milyon TL`ni tahsil ettik. 2012 yılında ise toplam tahakkukumuz, 538 milyon TL, toplam tahsilâtımız 338 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Tahakkuk, tahsilât oranımız yüzde 63`tür. İlimiz Türkiye sıralamasında 2011 yılında tahsilât artış hızında 36. sırada iken 2012 yılında 16. sıraya yükselmiştir. Taşınmaz mal satışı, taşınır mal satışı, irtifak hakkı, kira ve ecrimisil gibi gelirlerden oluşan milli emlak gelirlerimiz, 2011 yılında 4 trilyon 600 bin TL iken, ortalama yüzde 40 `a varan bir artışla, 2012 yılında 6 trilyon 300 bin TL`ye yükselmiştir" ifadelerini kullandı.
 
Açıklamasının devamında Koca, şu bilgilere yer verdi: "Özel okul, Tekstil, Hayvancılık gibi çeşitli yatırımlarda kullanılmak üzere 9 adet taşınmaz için ön izin verilmiş olup, talep ve değerlendirme işlemleri devam eden taşınmazlarımızda bulunmaktadır. Yine Milli Emlak Müdürlüğümüzce yaklaşık 50 bin m² alan üzerinde 4 adet irtifak hakkı tesis edilmiş olup 35 bin m² alan üzerinde de irtifak hakkı tesis işlemleri devam etmektedir. Muhasebe birimlerimiz vasıtasıyla 2012 yılında toplamda yaklaşık 911 milyon TL. Bütçe Gideri ödemesi yapılmıştır. İlimizde Gelirlerin Giderleri karşılama oranı yaklaşık 1/3 tür. Yani 3 liralık giderimizin 1 liralık kısmını Batman`dan elde ettiğimiz gelirlerden karşılamaktayız." (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir