• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
TKDK 9`uncu proje çağrısına yeni destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - 9. çağrı ilanı kapsamında proje başvurularının 15 Şubat - 15 Mart 2013 tarihleri arasında kabul edileceğini bildiren Koordinatörlük yetkilileri, 9. çağrı ilanı ile destek kapsamına alınan yeni başlıklardan çok sayıda proje almayı beklediklerini belirttiler.
 
Daha öncesinde Van için belirlenmiş altı başlıkta uygulanan destek programı bu çağrı ilanından itibaren 12 ayrı başlıkla devam edecek.
 
Gelişmeyi değerlendiren İl koordinatörü Necip Özgökçe yaptığı açıklamada, "Halkımızın yeni destek alanları için yoğun bir talebi vardı. Üreticilerimizin girişimci ruhu desteklerimizle buluştuğunda Van genelinde bu sektörlerde ciddi bir büyüme sağlanacağını umuyoruz" dedi.
 
9`uncu çağrı döneminde programa eklenen destek alanları
9`uncu çağrı döneminde, Süt sığırcılığı, süt işleme tesisleri, kanatlı hayvan besiciliği ve işleme tesisleri, meyve-sebze ürünlerinin işlenmesi, arıcılık, tıbbi/aromatik bitkiler ve süs bitkisi yetiştiriciliği desteklenecek. Mevcut başlıklarda da aynı koşullarla destek sağlanmaya devam edecek.
 
Hibe oranları yeni başlıklarda da yüzde 50 ile yüzde 65 arasında değişeceğini belirten koordinatör yetkilileri, uygun proje bedelleri ise destek alanına göre değişmekte olup 3 milyon avroya kadar çıkabiliyor. Geçen çağrı döneminden beri kimi başlıklarda uygun harcama kalemi olarak kabul edilen traktör alımı da desteklere ilgiyi arttırmış gözüküyor. Özellikle kırsal nüfusun ilgisini arttırmak için her çağrı döneminde ilçe ilçe tanıtım faaliyeti yürütülüyor.
 
Bu ilgiyi arttırmak için yeni çağrı ilanı kapsamında tüm potansiyel faydalanıcılara ulaşmak amacıyla 9. çağrı döneminde programın uygulandığı tüm iller için belirlenen destek bütçesi toplam 236 milyar 482 milyon 590 bin 67 Euro olarak belirlendi. Van için ayrılan özel bir bütçe olmadığını açıklayan TKDK Van İl Koordinatörlüğü, illerin proje başarısına göre pay alabileceğini duyurarak başvuru sahiplerini projelerinin hazırlık süresi ve teknik içeriğine dikkat etmeleri konusunda uyardı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir