• DOLAR 34.247
  • EURO 37.695
  • ALTIN 2919.534
  • ...
Yüreğir`de parklar yenileniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-Yüreğir Belediyesi, ilçede bulunan yeşil alanları ve parkları tek tek yeniliyor. Yeni düzenlenen parkların çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, bitki florası ve çevre düzenlemesi yenilenirken spor yapmak isteyenlere yönelik spor aletleri ise parkların uygun yerlerine monte ediliyor.

 

Yüreğir`in en büyük sorununun başında kişi başına düşen kaliteli yeşil alan olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, \"Mevcuttaki parklar ve yeşil alanlar yeterince kullanışlı değildi. Kullanılamayacak durumda olan 50 adet parkı ilk etapta yenileyerek vatandaşlarımızın kullanımına sunuyoruz\" dedi.

 

Düzenlenen parklara yeni ve modern oyun takımları monte ettiklerini belirten Çelikcan `Yenilediğimiz parklarımıza çocuklarımızın oynaması amacıyla yeni modern oyun takımları yerleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın oturup sohbet edeceği ve iş stresini atmaları amacıyla dinlenme alanlarını yeniden düzenleyerek daha kullanışlı hale getirdik. Yüreğirli vatandaşlarımızın bulundukları yerde spor yapmaları amacıyla parklarımıza yeni açık alan spor aletleri koyuyoruz. Böylece vatandaşlarımızın spor yapmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yüreğir`e vizyon park olarak inşa ettiğimiz Kültür Park`ta sona yaklaştık, yakında açılışını yapağız. Daha büyük parklar yapmak içinde uygun arsa arayışlarımız sürmektedir` şeklinde konuştu.
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir