• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Arakan`da yeni katliam dalgası nisanda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURMA - Burma/Myanmar yönetiminin Arakan bölgesindeki Mangado kentinde bulunan tüm Budist köyleri ``Öz savunmaya yönelik tedbir`` gerekçesiyle silahlandırdığı bildirildi.

 

Rohingya Haber Ağı`nın haberine göre baskıcı rejimin bütün Budist köylerin önde gelenlerini çağırarak, Arakan Özgürlük Partisi ile Milli Kalkınma Partisi yetkilileri eliyle her köye en az 10 kaleşnikof şeklinde tabir edilen silah dağıttığı belirtildi.

 

Söz konusu kaynağın bildirdiğine göre, katliam yanlısı iki Faşist partinin, bir grup Budist genci Rohingya Müslümanlarına yönelik acil bir saldırı girişimi için eğitti.

 

Arakan Özgürlük Partisi lideri ve aynı zamanda Burma/Myanmar Meclisi üyelerinden Dr. Aye Maung`un yaşananlarla ilgili yaptığı kan donduran açıklamada ise, Nisan ayı içerisinde yeni bir katliam dalgasının başlayacağını ve hedefin yine Rohingyalı Müslümanlar olacağını belirtti.

 

Bilindiği üzere katliamcı Rakhine Budist çeteleri, cunta rejimin destek ve teşviki ile rahat bir şekilde silah taşıyor. Bunun sebebinin ise Arakanlı Rohingya Müslümanlarının bölgeden çıkarılması olduğu herkesçe biliniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir