• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Haydi, Kalk Ayağa Kardeşim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Nicedir bizden bir ses, bir nefes bekler yeryüzü, Haydi! ayağa kalkalım kardeşim. Gözlerini ufka dikmiş mazlumlar adına, mahzun yetimler adına, evlatlarını son bir kez göremeden ukba’ya giden anneler adına, zındanları medreseye çeviren Yusuflar adına, hayatının baharında toprağı kanlarıyla sulayanlar adına ve mahrumlar, mazlumlar ve yalın ayaklılar adına, haydi ayağa kalkalım kardeşim.

Senin, benim ve bizim suskunluğumuz değil mi zalimi bu denli azdıran, en kutsallarımıza böyle pervasızca saldırtan, kanımızı böyle ucuz eden, yuvalarımızı viran eden, haydi bir ses verelim kardeşim Davud gibi dağı taşı cuş-u huruşa getiren, düşmanlarımıza bir aylık mesafeden ulaşan bir ses verelim.

Haydi, Yeniden ayağa kalkalım kardeşim, uçakların, apaçilerin ve insafsız hava araçlarının her gün vurduğu beldeler adına, Afganistan, Pakistan, Çeçenya, adına Irak, Suriye, Patani, Myanmar, Mali ve tüm beldelerimiz de ki kardeşlerimiz adına haydi ayağa kalkalım kardeşim. Daha ne kadar sömürecek bizi bu hümanist maskeli emperyalist vampirler, daha ne kadar özgürlük, demokrasi yalanları ile kana bulanacak bedenlerimiz, bir ezan vakti vurulacak minarelerimiz daha ne kadar kirletilecek namuslarımız, mescidlerimiz.

Kardeşim, gel tekrar yan yana gelelim, omuz omuza verip, kenetlenip saf tutalım, kurutalım zalimlerin suladığı nifak çıbanlarını, sonra, kenara bırakalım tali meselelerimizi boğulmayalım gündemin küçükbaşlıkları arasında, rengimizi, ırkımızı mezhep ve meşrebimizi bir an unutalım, bizi birbirimize bağlayan en önemli bağa tutunalım.

Gel kardeşim, eksikleri görmek eleştirmek yerine, güzelliklerimizi, meziyetlerimizi, faziletlerimizi, rükumuzu ve secdemizi görelim.

Sakın ola bunları küçümseme, ne de hasretiz bilir misin birbirimizin güzelliklerini görmeye. Hata görmeye güdümlü gözler taşıdığımız günden beri, bölündük, parçalandık bir tespihin taşları gibi her birimiz bir tarafa dağıldık. Yan yana gelmez, göz göze bakmaz olduk, ne acılarımıza ortak olduk nede sevinçlerimizi paylaştık.

Ama yeter, gel ayağa kalkalım kardeşim bölünmüşlüğümüzden, parçalanmışlığımızdan cesaret alan zalimlere inat gel ayağa kalkalım.
 
Muhammed Mekke / Adana / Yaş:30
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir