• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Av mevsimi sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`da yeni kurulan Doğaseverler Derneği adına bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Turğa, bu tarihten bir sonraki av dönemine kadar olan süre içerisinde, elinde av tüfeği taşıyan herkesin, avcılık için gerekli belgelere sahip olup olmadığına bakılmaksızın, yasal açıdan kaçak avcı olarak değerlendirildiğini hatırlattı.

 

Bölgede özellikle, göçmen kuş türlerinin kuluçka yapmak üzere geldikleri ya da geçiş yaptıkları mart ayında yasa dışı avcılığın yaygınlaştığına dikkat çeken Turğa, bu konuda yetkili olan Orman ve Su İşleri İl Müdürlüklerine bağlı ekiplerin ve Jandarmanın belli aralıklarla yaptıkları arazi kontrollerini sıklaştırmalarını istedi.

 

Turğa ayrıca şunları belirtti: \"Kontrollerde yakalanan silahlı kişilere, oldukça ağır yaptırımları olan cezai işlemlerin uygulandığını hatırlatmak ve halkımızı bu konuda uyarmak istiyoruz. Ülkemizde kaçak ve bilinçsiz avcılık yaban hayatı üzerinde maalesef ağır bir baskı oluşturuyor ve mutlaka daha etkili bir şekilde kontrol altına alınması gerekiyor. Bunun için herkes katkıda bulunabilir; örneğin herkes çevresindeki kişileri bu konuda bilgilendirip uyarabilir, köy muhtarları ava açık olmayan alanlarda yasa dışı avcılık faaliyetlerinin önlenmesi için daha aktif rol oynayabilir. Doğa hepimizin; dolayısıyla ona sahip çıkmak da hepimiz için bir görevdir.\" (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir