• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Üniversite adayı gençler piknikte buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Daha önce Mekke`nin fethi programıyla ismini duyuran, üniversiteli öğrencilerin oluşturduğu Hür-Gençlik Kulübü, bu kez havanın da güzel olmasını fırsat bilerek ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik bir piknik etkinliği düzenledi.
Marmara Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği(Marmara-Der)`in de katkılarıyla bir Sancaktepe Aydos ormanlarında organize edilen program güzel bir atmosferde gerçekleşti. Düzenlenen bilgi yarışmasında Kartal Furkan-Der öğrencileri birinci geldi.
 
Üniversiteye temelsiz gelen gençler daha çabuk bozuluyor
Programla ilgili bir açıklama yapan Hür-Gençlik Kulübü Sözcüsü Rıdvan Yont, düzenledikleri etkinlikle ilgili olarak amaçlarının, üniversitelerdeki din dışı hayat süren veya ahlaksızlık noktasında bozulmalara karşın üniversiteye gidecek gençlere İslami bir bilinç kazandırmak olduğunu ifade etti.
 
Sözcü Rıdvan Yont, "Bugün üniversitelerin bu halde olmasının ya da üniversitelere gelen gençliğin çabucak bozulmasının en büyük nedeni gençlerin böyle kötü bir ortama gelirken temelsiz gelmelerinden kaynaklanıyor. Gençlerin böyle kötü ortama gelirken yeterli düzeyde İslami bilgi ve ahlaka sahip olmamaları bunu körükleyen en büyük etken. Bizlerde, üniversite adayı ortaokul ve liseli öğrencileri kötü ortamlara karşı hazırlamak ve kalplerini birbirine ısındırmak için böyle bir program tertipledik" dedi.
 
Amacımız hem eğitmek hem eğlendirmek
Düzenledikleri piknikle ilgili olarak konuşan Hür-Gençlik Kulübü Sözcüsü, biz burada gençleri hem eğitmek hem de eğlendirmek için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Sabah kahvaltısıyla başlayan pikniğimiz oyunlarla devam etti. Öğle namazının cemaatle kılınması ve öğle yemeğinin yenilmesinden sonra kısa bir sohbet ve bilgi yarışması düzenledik. Ardından da tekrar oyunlar oynandı ve ikindi namazının da cemaatle kılınmasıyla pikniğimiz sona erdi. İnşallah faydalı olmuştur." diye konuştu.
 
Gençleri kaybetmeyi göze alamayız
Programa katkıda bulunan Marmara-Der Başkanı Günay İşeri, "Her zaman söylüyoruz, gençler bizim geleceğimizdir ve onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Biz gençliğimizi internet kafelerde, atari salonlarında, sokak köşelerinde kaybetmeyi göze alamayız." dedi. Bu söylemlerinde de her şeyi göze alacaklarını dile getiren Marmara-Der Başkanı, bu konuda Hür-Gençlik Kulübü`nün göstermiş olduğu çabadan dolayı da kendilerine teşekkür etti.
(Selman Talayhan - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir