• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Denizli`de `Şehitler Gecesi` Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DENİZLİ - Denizli`de faaliyet yürüten İrşad-Der, "Şehadet Ayı" nedeniyle bir program düzenledi. Dernek binasında yapılan programa halk yoğun ilgi gösterdi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program sinevizyon gösterimiyle devam etti. Okunan ilahilerin ardından Muhammed Akgül Hoca Şehadet ile ilgili bir konuşma yaptı.

Davada önemli olan hakkı ve hakikati anlamaktır
Akgül Hoca "Allah insanları başıboş bırakmamış. Bizden nasıl razı olacağını, O`nun rızasını kazanmamız için neler yapmamız gerektiğini ve aynı zamanda vahyi hayatımıza tatbik etmeyi bize Resulullah tarafından göstertmiştir. Şeyh Said, arkadaşlarına sarılırken ağladıklarını görüyor, bunun üzerine diyor ki; `Kardeşler ağlamaya ne hacet, biz birazdan tekrar buluşacağız.
 
Onun için niye ağlıyorsunuz` der. İşte bu bir dava idi. Şeyh Said, idam edilmeden önce `Muhakkak ki benim davam Allah ve dini içindir. Bu yüzden değersiz dallarda asılmaktan korkum ve pervam yoktur` diyor. Çünkü önemli olan hakkı ve hakikati anlamaktır ve ona göre yaşamaktır" dedi.

Gayemiz Allah`tır Önderimiz Resulullah`tır
Akgül Hoca konuşmasının son bölümünde "Bizde Şehid Hasan El Benna gibi `Gayemiz Allah`tır, önderimiz Resulullah`tır, Anayasamız Kur`andır, yolumuz cihattır ve en büyük temennimiz Allah yolunda şehit olmaktır` düsturunu kendimize şiar edinmeliyiz. Bizde insanların gerçek manada Allah`a kul olması için onları davet ediyoruz.
 
Çünkü bizim gayemiz Allah`tır, onun rızasıdır. Bu konuda bizim önderimiz de Resulullah`tır. Bizim Anayasa`mızda İlahi kelamdır. Yeryüzünde adaletin tesis edilmesinin yegâne reçetesi, yegâne yolu ancak ve ancak Kur`an-ı Kerim ile olur. Son düsturumuz ise cihattır, Allah yolunda mücadeledir. Çünkü Resulullah `Cennet kılıçların gölgesi altındadır` diyor. Onun için yolumuz cihattır.
 
Ve en büyük temennimiz Allah yolunda şehit olmaktır. Çünkü Allah Kur`an-ı Kerimde şöyle buyuruyor, `Allah yolunda öldürülenlere sakın ölüler demeyin bilakis onlar diridir, fakat siz bunu idrak edemezsiniz` buyuruyor.
 
Resulullah ( SAV ) bu konuda şöyle buyurmuştur; `Ben ne kadar arzu ederdim ki Allah yolunda öldürüleyim tekrar dirileyim` ve bunu 3 kez tekrar ediyor. Çünkü hayat iman ve cihattır" diye konuştu.
(Necmi Durmazer -İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir