• DOLAR 32.456
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.063
  • ...
Yunanistan insanlıkta sınıfta kaldı! FARELER BEBEKLERİ KEMİRİYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABUZER ATASOY-DOĞRUHABER

Almanya Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Yunanistan’ın Midilli Adası'ndaki Karatepe sığınmacı kampında koşulların "korkunç" olduğunu belirterek, kampta bebeklerin fareler tarafından ısırıldığını dile getirdi.

Passuer Neuer Presse gazetesine verdiği röportajda, Irak’ın kuzeyinde ve Sudan’ın güneyinde bulunan mülteci kamplarını da ziyaret ettiğini söyleyen Bakan Müller, ancak hiçbirinde koşulların Midilli Adası’ndaki kadar kötü olmadığını ifade etti.

Müller, eylül ayında Moria Kampı’ndaki çıkan yangından dolayı tamamen kullanılamaz hale geldiğini belirterek, "Bu öngörülebilirdi. Avrupa Birliği Komisyonu 2 yıl önce oradaki dramatik duruma işaret etti. Ancak hiçbir şey yapılmadı." bilgisini paylaştı.

Yeni yapılan kampta da koşulların iyileşmediğini söyleyen Müller, "Herkes, yangının ardından korkunç vaziyetin düzeleceğini düşünüyordu ancak ne yazık ki öyle olmadı.” Diye konuştu.

Üç bin kişi için planlanan kampta on binlerce insanın kaldığını belirten Müller, "Sınır Tanımayan Doktorlar, ıslak çadırlarda fareler bebekleri ısırdığından dolayı tetanos aşı kampanyası başlatmak zorunda kaldı. Bunlar Avrupa’nın ortasında korkunç koşullar." ifadesini kullandı.

Özellikle Moria Kampı’nda dünyaya gelen çocukların durumunun kötü olduğuna işaret eden Müller, 2018 yılında kampa yaptığı ziyaretle ilgili olarak, "Kaçış sırasında tecavüze uğrayan ve yerde oturup çocukların doğumunu bekleyen Afrikalı kadınlarla konuştum. Hiçbir hijyen ve doktor desteği yok. Hiçbir hayat böyle başlamamalı." değerlendirmesinde bulundu.

Kamptaki çocukların okula gitme imkanının da bulunmadığını vurgulayan Müller, “Durum değişmezse Avrupa'nın ortasında kayıp bir jenerasyon yetişecek." diye konuştu.

Yunanistan'da sürekli kötü koşullarla gündeme gelen Moria sığınmacı kampı, 9 Eylül'deki yangınlar sonucu kullanılamaz hale gelmişti. Yangından sonra Ada'ya dağılan sığınmacıların büyük bir bölümü Karatepe'deki geçici kampa yerleştirilmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir