• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Midyat`ta Hasan El Benna konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Midyat`ta faaliyet gösteren ve kısa adı MİDYAT-DER olan Midyat Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen `Günümüz İslam Dünyası ve İslam Baharı` konulu program büyük ilgi gördü.

Programda `Müslüman Kardeşler` olarak bilinen ve 64 yıl önce suikast sonucu şehit edilen Mısırlı düşünür Hasan El-Benna`nın kurucusu olduğu İhvan Hareketinin tarihi gelişiminin yanında günümüz siyasetinde ve İslam dünyasında nasıl algılandığı üzerinde duruldu.

Kocatepe Konferans Salonunda düzenlenen program, Kur`an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Midyat-Der Derneği Başkanı İdris Arslan, derneğin gerçekleştirdiği eğitim hizmetleri, sosyal ve kültürel programlar ile toplumsal kaynaşmayı sağlayan gezi, seminer ve sohbetleri hakkında bilgi verdi.

Konferans hakkında da konuşan Arslan, "Mısır`ın yetiştirmiş olduğu ender şahsiyetlerinden biri olan Hasan El Benna`yı şahadetinin 64. yılında rahmetle anıyoruz. Müslümanları hep aydınlatan ve bu uğurda canını bile hiçe sayan Hasan El Benna`nın bugün dahi hem hayatı hem eserleri yine Müslümanların hayatlarında aydınlatıcı özelliğini koruyor ve hep koruyacaktır" dedi.

Düzenledikleri programda Mısır`daki Müslüman Kardeşler hareketinin kurucusu Hasan El-Benna`yı, İslam Baharı`nı ve yaşanan değişimlerin ele alındığını kaydeden Arslan, "İmam Hasan El Benna 20. Yüzyılda, İslam coğrafyası gaflete daldığı bir zamanda ortaya çıkmış ve İslam ümmetine bir ışık oluştur. Şuanda Arap Baharı olarak isimlendirilen ve inşallah İslam Baharı olarak umut ettiğimiz bu hareket onun yetiştirdiği insanların eliyle olmuştur ve inşallah tamamlanacaktır" şeklinde konuştu.

Ardından sinevizyon gösterisi eşliğinde Hasan El Benna`nın hayatından kesitler sunuldu. Hemen akabinde sahne alan ilahi grubu, birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.

Programa konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı yazar Ali Özgüç, Dr. Mehmet Akbaş ve Dr. Halit Elaveysi, Hasan El Benna`nın hayatı ve mücadelesinin temellerini anlatırken Ortadoğu`da yaşanan değişimlerin sonuçlarına değindi.

Yapılan konuşmanın ardından dualarla program sona erdi. Konferansın sonunda bütün katılımcılara çeşitli kitaplar hediye edildi. (M. Sait Başaran - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir