• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Şırnak`ta `Sağlık Kurumlarında tıbbi atık yönetimi Projesi` eğitimleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Sağlık-Sen ve Sağlık Müdürlüğünün Dicle Kalkınma Ajansına sunarak uygun görülen `Sağlık Kurumlarında tıbbi atık yönetimi Projesi` eğitimleri başladı.

 

Eğitimlerin 10 gün süreceğini öğleden önce ve sonra olmak üzere 16 adet eğitim verileceğini açıklayan Sağlık-Sen Şube Başkanı Hakan Usal; \"Bizler yaşadığımız topluma, çalıştığımız kurumlarımıza değer katmalıyız. Herkes el ele vermeli ve sorunlarımızı hep beraber çözmeliyiz. Halka hizmet, hakka hizmettir şiarını düstur edinmiş bir misyona sahibiz. Halk için kurumlarımız için üretecek ve söyleyebilecek sözleri olmayanlar, en azından başkasına engel olmamalıdırlar. Bizler yıllardır yaptığımız sendikacılıkta kimseyi ötekileştirmeden, yaşasın ve kahrolsun sendikacılığı yapmadan, özelde üyelerimize, genelde de bütün ülkemize hizmet etme sorumluluğu ve bilinci ile sendikacılık yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Buyurun gelin bütün projelerimizi, tespit ve önerilerimizi ortaya koyalım ve daha yaşanır bir Şırnak için el ele verelim. Çalışanlarımızın ortak sorunlarında beraber hareket edelim. Ancak olayları çarpıtmadan ve düşmanlık beslemeden yapalım bunları.\" İfadelerini kullandı.

 

PERSONELİN BİLGİ VE BECERİSİ ARTACAK
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (SAĞLIK-SEN), İl Sağlık Müdürlüğünün destekleri ve iştirakleri ile Finansmanı Dicle Kalkınma Ajansı tarafınca karşılanan, \"Sağlık Kurumları ve kuruluşlarında tıbbi atık yönetimi projesi\" kapsamında, Tıbbi Atıkların toplanması, depolanması ve doğru olarak nakliye edilebilmesini sağlamak, bilinçsiz ve yanlış yöntemlerle toplanan tıbbi atıkların sağlık kurumlarına getirdiği yüksek maliyetleri en aza indirmek, çevreye ve insan sağlığına olası risklerini ortadan kaldırarak personelin bilgi ve becerisinin artırılması hedeflenen proje eğitimi 10 günlük bir süreyi kapsıyor.
Kısıtlı imkânlara rağmen ülkenin her yerinde hizmet şiarından ödün vermeden faaliyetlerini sürdürmeye devam ettiklerini belirten Şırnak Sağlık Sen Başkanı Usal; \"Sağlık-Sen üyelerinden aldığı yetki ve gücünü yine çalışanların ve bütün halkın ihtiyaçlarına çare bulmaya çalışarak hakkaniyetle kullanmaktadır. Tıbbi atıkların toplanması, taşınması, geçici depolanması ve bertaraf sahasına taşınması aşamalarında uyulacak kurallar ve dikkat edilmesi gereken hususları, Tıbbi atıkların oluşturdukları sağlık riskleri, neden olabilecekleri yaralanma ve hastalıklar, kaza veya yaralanma anında alınabilecek tedbirler hakkında eğitimler verilerek. Halkımızın ve Çocuklarımızın daha sağlıklı bir şehirde yaşamalarına katkı sunulması, İlimizde 2012 yılına kadar yüksek maliyetlere neden olan, Tıbbi Atık bertaraf bedelinin en aza indirgenebilmesi ve bu maliyetin minimuma indirilerek, kurumlarımızın bütçesine katkı sağlanması hedeflenmektedir.\" dedi.

 

600 PERONEL EĞİTİM ALACAK
Tıbbi Atık Yönetimi Eğitim Projesi Dicle Kalkınma Ajansına sunulup başarılı bulunarak uygulanmaya hak kazandığını söyleyen Usal; \"Proje kapsamında ilimiz ve ilçelerinde 16 tane ayrı ayrı olmak üzere eğitimler 22.02.2013 tarihi itibarı ile verilmeye başlandı. Eğitimlerin bitiminde en az 600 Sağlık personeli bu eğitimi almış olacaktır. Eğitimler ayrıca Taşeron firmaların temizlik işlerinde çalışan personeline de verilmektedir. Eğitimler uzmanlar tarafından günde 6 saat olmak üzere kendi kurumlarında verildiğinden sonuçlarının da daha sağlıklı olacağı beklenmektedir.
22.02.2013 Halk Sağlığı Müdürlüğü Konferans Salonu
23.02.2013 Cizre Devlet Hastanesi Konferans Salonu
24.02.2013 Cizre Devlet Hastanesi Konferans Salonu
25.02.2013 Silopi Devlet Hastanesi Konferans Salonu
26.02.2013 İdil Devlet Hastanesi Konferans Salonu
27.02.2013 Uludere Devlet Hastanesi
28.02.2013 Beytüşşebap Devlet Hastanesi
01.03.2013 Şırnak Devlet Hastanesi

 

Olmak üzere sabah ve öğleden sonra eğitimlerimiz verilecek olup, eğitimler sonunda yapılan yeterlilik sınavına göre sertifika almaya hak kazanan katılımcılar Şehri Nuh otel de düzenlenecek Sertifika töreninde sertifikalarını alacaklardır.\" Şeklinde konuştu.

 

\"OYUNCAKSIZ ÇOCUK, ÇOCUKSUZ OYUNCAK\"
Bu projenin hazırlanmasında katkısı bulunanlara teşekkür eden Usal; \"Hayırlara vesile olmasını dileriz. Yine bu vesile ile 03.03.2013 tarihinde İzmir Sağlık-Sen Şubemiz ile Sağlık-Sen Şırnak Şubemizin başlattığı ``Oyuncaksız Çocuk, Çocuksuz Oyuncak kalmasın kampanyası\" ile toplanan oyuncaklarımız dağıtılmaya başlanacaktır. \" dedi. (Emcet Yalçın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir