• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Diyarbakır'da altyapı ve asfalt çalışmaları tamamlanan Mezopotamya Caddesi ulaşıma açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Kayapınar ilçesinde, Şanlıurfa Yolu ile Elâzığ Caddesi yollarını birbirine bağlayan Mezopotamya Caddesi’ndeki altyapı ve sıcak asfalt serme çalışmaları tamamlandı. Caddede peyzaj, kaldırım ve refüj çalışmalarına başlandı.

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'nın yürüttüğü çalışmalarda, Mezopotamya Caddesi’nin Elâzığ Caddesi ile birleştirilmesi için yaklaşık bir kilometrelik mesafenin 750 metrelik kısmına 9 santimetre kalınlığında 6 bin 500 ton sıcak asfalt serildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, asfaltı tamamlanan caddede, Ulaşım Daire Başkanlığı ekiplerinin, trafik ve yaya güvenliğini sağlamak için yol çizgi çalışması ve Mezopotamya Caddesi’nin Elâzığ Caddesi ile birleştirilmesi için kalan 300 metrelik bölümün imar sorununu gidereceğini açıkladı.

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından caddede başlatılan kaldırım ve refüj çalışmalarının ardından Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, peyzaj çalışmalarını başlatarak caddeyi çeşitli ağaç ve çiçeklerle süsleyeceği belirtildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir