• DOLAR 32.22
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2412.13
  • ...
Irak Başbakanı'ndan kaos uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

K24'ün haberine göre, Kazimi’nin ofisinden yapılan açıklamada, Kazimi’nin dün akşam gerçekleştirilen 2021 bütçesi görüşmelerinde, Irak’ın 2003 yılından beri yanlış kurumsallaşmadan dolayı sorun yaşadığını ve bu sorunun ülkedeki siyasi ve sosyal sistemi tehdit ettiğini belirttiği kaydedildi.

Açıklamaya göre Kazimi, ülkenin yaşadığı sıkıntılardan ötürü ya ülkenin tümünde büyük bir kaosun çıkacağını veya acil reforma gidilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Ya durumu düzelteceğiz ya da milleti kendimize güldüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Reformlar için beyaz bir sayfa açtıklarını söyleyen Kazimi, “Güney Kore, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri gibi dünyanın tüm gelişmiş devletleri, zor kararlar alıp fedakar bir ruhla cesur adımlar atarak başarılı oldular” dedi.

Irak’taki siyasi krizin 3 konuyla bağlantılı olduğunu kaydeden Kazimi, bunların iktidar, para ve yolsuzluk olduğunu bildirerek, ekonomik sorunları aşmak için çalışmanın yolsuzluk ve mali meselelere cesurca mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

Kazimi, “Gelecek bütçeden birinci derecede zarar gören benim, çok fazla eleştiriye maruz kalıyorum. Seçimlere giderken halkı kandırabilirdim ama buna vicdanım müsaade etmiyor” ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanı, tarihi bir karar aldıklarını ve sorumlulukla hareket etmelerini gerektiğini dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir