• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
İstanbul - Erzincan Arası 7 Saate İniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye`nin hızlı tren hedefinin gerçeğe dönüştüğünü belirterek, `Bu sene Erzincan-Sivas arasını da ihale ediyoruz. Hızlı trenimiz Erzincan`a da gidecek. Artık hızlı tren yapılınca Erzincan-Ankara arası 2,5 saat, İstanbul-Erzincan arası 7 saate inmiş olacak. 7 saatte ver elini Erzincan` dedi.

Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu`nda düzenlenen Erzincan`ın 95. Kurtuluş Yıldönümü Şenlikleri`ne katılan Yıldırım, `Dünyada ülkeler krizden krize koşarken, Türkiye, dört nala yoluna devam etti. Türkiye`nin her tarafını bölünmüş yollarla donattık. Yolları böldük, milleti birleştirdik. 50 yıldır devam eden Türkiye`nin, Türk insanının hızlı tren sevdasını gerçeğe dönüştürdük. Bugün artık hızlı tren Ankara`dan Eskişehir`e, Ankara`dan Konya`ya ve bu yıl sonu da Ankara`dan İstanbul`a gidecek. Ankara-İzmir devam ediyor. Ankara-Sivas devam ediyor. Bu sene Erzincan-Sivas arasını da ihale ediyoruz` diye konuştu.

Hemşehrilerine, hızlı trenin Erzincan`a da gideceğini müjdeleyen Yıldırım, `Artık hızlı tren yapılınca Erzincan-Ankara arası 2,5 saat, Ankara-İstanbul ve İstanbul-Erzincan arası 7 saate inmiş olacak. 7 saatte ver elini Erzincan. Artık haftasonları da Erzincan`a gidip, orada vakit geçirip, tekrar Ankara`ya, İstanbul`a, Konya`ya, İzmir`e, Eskişehir`e gidebileceksiniz` ifadelerini kullandı.

Havayollarının halkın genelinin kullanımına açıldığının belirten Yıldırım, `Havayolunu halkın yolu yapacağız dedik. Ülkemizin her yerine havalimanlarını birer birer hizmete açtık. 8 milyon vatandaşımız uçakla seyahat edebilirken, bugün hamdolsun 65 milyon vatandaşımız uçağa biniyor, uçakla seyahat ediyor. İşte havayolunun halkın yolu olması böyle bir şey. Bugün Erzincan`a, İstanbul Sabiha Gökçen`den, İstanbul Atatürk Havalimanı`ndan, Ankara`dan, İzmir`den uçak seferleri var. Değerli hemşehrilerim; Erzincan`ın 217 bin nüfusu var. Bir yılda uçağa binen hemşehrimizin sayısı 230 bini buldu. Erzincan`ın nüfusunun da üzerinde uçakla seyahat eden var` şeklinde konuştu.

Erzincan`ın 2003`te doğalgazı, üniversitesi, çevre yolu, Sivas`a ve Erzurum`a bölünmüş otoyolu olmadığını hatırlatan Yıldırım, `Şimdi var. Sansa deresini 12 yerden Fırat`a gem vurarak, 21 köprüyle, viyadükle geçerek Erzincan`ı Erzurum`a, Erzincan`ı Sivas`a komşu kapısı yaptık` dedi. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir