• DOLAR 32.267
  • EURO 34.721
  • ALTIN 2403.761
  • ...
Adıyaman'da İslami İlimler Külliyesi'nin temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'a geldiği günden bu yana irşad ve tebliğ çalışmalarının yanı sıra binlerce gencin medrese ve Kur'an-ı Kerim ilimlerine vakıf olması yolunda çaba sarf eden "Seyda Hoca" diye tanınan Şeyh Seyda Molla Muhyettin El Cezeri, İmam Ağa Mahallesi'nde bulunan medresesinde ilerleyen yaşına rağmen ilim talebesi yetiştirmeye devam ediyor.

Adıyaman Altınşehir Mahallesi'nde inşa edilen İslami İlimler Külliyesi toplamda 5 katlı olup 4 bin 625 metrekareden oluşuyor.

Külliye, 300 metrearelik 2 yarım kattan oluşan camii, 200 yataklı öğrenci yurduna sahip olup burada öğrencilere Kur’an-ı Kerim ve hıfzı, Arapça Edebiyatı İlimleri, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Siyer ve Akaid dersleri verilecek.

İmanlı ve inançlı bir neslin yetişmesine ve böyle güzel bir eserin yapılmasına vesile olan Seyda Hocaya teşekkür eden Vali Mahmut Çuhadar, “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Cenab-ı Allah Tevbe Suresi'nin 18'inci ayetinde ‘Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe inananlar imar eder.’ demektedir. Ne mutlu Seyda Hoca'ya ki böyle bir hizmete vesile oluyor. Allah hayrını kabul etsin. Adıyamanlı hemşerilerimiz adına kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Müftüsü Mehmet Taşçı tarafından yapılan duanın ardından, Vali Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve diğer yetkililer, İslami İlimler Külliyesi bünyesinde yer alan caminin temelini attı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir