• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Karzai`den `ABD Askerlerini Çıkarın` Emri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ABD öncülüğündeki 100 bin kadar NATO askerinin 2014 sonuna kadar Afganistan`dan çekilmesi beklenirken, Cumhurbaşkanı Hamid Karzai`den ABD askerlerine yönelik bir açıklama geldi.Başkent Kabil`de düzenlenen Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısına katılan Karzai`nin, Savunma Bakanlığı`na, Amerikan kuvvetlerinin Kabil`e yakın olan Vardak ve Logar`dan en geç iki hafta içerisinde çıkarılması talimatını verdi.

Karzai`nin bu kararı, ABD özel birliklerinin ve onların oluşturduğu yasadışı silahlı grupların bazı kentlerde güvensizlik ve istikrarsızlık ortamı yarattığı, bölge halkını rahatsız ettiği iddiaları üzerine aldığı açıklaması, sözcüsü Eymel Feyzi`den geldi.

Feyzi, Vardak kentinde bir öğrencinin başının kesilmesi ile 9 kişinin kaybolmasının sorumluluğunun da ABD güçlerine ait olduğunu dile getirirken, Karzai`nin bu emrinin, sabah saatlerinde Afganistan genelinde dört ayrı noktada düzenlenen bombalı saldırıların hemen ardından gelmesi dikkati çekti.

ABD ORDUSU: HABERİMİZ VAR
İddiaların odağında bulunan Afganistan`daki ABD güçlerinin (USFOR-A) sözcüsü ise, Feyzi tarafından dile getirilen iddialardan haberdar olduklarını söyledi.

``Kabil`in yönelttiği iddiaları ciddiye alıyor ve bu iddiaların gerçekliğini belirlemek için büyük çaba harcıyoruz`` diyen ABD`li askeri sözcü, şunları kaydetti:

``Afgan yetkililerle konuyu tartışıncaya kadar şimdilik daha fazla yorum yapmak istemiyoruz. Bu, bizim Afgan meslektaşlarımızla enine boyuna tartışmak istediğimiz önemli bir konudur.``

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir