• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
`Şehidleri anmak emanetlerini sahiplenmekle mümkündür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi tarafından düzenlenen Şehadet gecesi programı yoğun bir katılımla gerçekleşti Kur`an tilavetiyle Başlayan programda açılış konuşmasını AGD Van Şube Başkanı Nazım Yakup yaptı. Programa konuşmacı olarak katılan Yazar Nurettin Şirin ise şehidleri anlamanın onların miraslarına sahip çıkmakla mümkün olabileceğini söyledi.
 
Program Sinevizyon gösterisi eşliğinde Şubat Şehidlerinden, Şehid Metin Yüksel, Ömer Muhtar, Seyyid kutup, Abdülaziz Rantisi, Şeyh Ahmet Yasin, Malkom X, Hasan Elbenna ve Şeyh Said`in hayatından kesitler sunularak devam etti.
 
Daha sonra sahne alan İlahi grubu Şehitlik üzerine ezgiler seslendirdi.
 
"Bizler Şehidlerin Yolunu Ne Kadar Takip Ediyoruz?"
Programa konuşmacı olarak katılan Şirin, şehidler ve şahidlerin yolunu sürdürmenin önemine değinerek, "Bizler ne kadar Allah Resulü (as), sıddıkları ve şehidleri örnek alıyor ve ne kadar onların gösterdiği yolda yürüyoruz. Evvela ona bakacağız. Fatiha Suresi`nde belirtildiği gibi sirati müstakim üzeri olanlarla mı olmaya çalışıyoruz? Yoksa gazaba uğrayanlarla mı olmaya çalışıyoruz? Kur`an`dan söz edeceksek Fatiha Suresinden Söz etmemiz gerekir Fatiha suresinden söz edeceksek sirati müstakimden söz etmememiz gerekir sirati müstakimden söz edeceksek Şehitlerden Sıddıklardan söz etmek zorundayız." dedi.
 
"Şehidleri Anmak Ancak Onların Emanetine Sahip Çıkmakla Mümkündür"
Şehidleri yad etmenin ibadet hükmünde olduğunu vurgulayan Şirin, "Bizler şehidleri hakkıyla yad edersek onların mirasını mücadelesini yolunu unutmadan terk etmeden ve bu şehidlerimizin mirasını taşıma sorumluluğunu yerine getirir isek o zaman biz sirati müstakimin ışıkları olan peygamberleri, sıddıkları, Salihleri ve şehidleri anmış oluruz unutmayalım ki Şehidleri anmak onların emanetine sahip çıkmakla mümkündür." İfadelerini kullandı.
 
"Onlar (Şehidler) Rablerine Kurban Olarak Ulaşmışlardır"
Şubat Ayının şehadet ayı olduğunu ve birçok İslam şehidinin bu ay içerisinde şehadet şerbeti içtiğini hatırlatan Yazar Şirin, "Şubat ayı şehidler ayıdır bu ayda niceleri Allah(cc) ya verdikleri sözleri yerine getirerek rablerine kurban olarak ulaşmışlardır." Şeklinde konuştu.
 
"Allah Yolunda Şehid Olmak En Büyük Arzumuzdur"
Şehid Hasan Elbenna`nın "Gayemiz Allah`tır. Yolumuz cihaddır. Anayasamız Kur`an`dır. Önderimiz Hz Muhammed Mustafa`dır. Allah yolunda şehid olmak en büyük arzumuzdur." Sözünü hatırlatan Şirin şunları söyledi. "Eğer bizler Hasan Elbennaları unutursak; İslam devletiymiş, İslam kanunuymuş, Allah`ın şeriatıymış bunlardan vazgeçmiş ve bu defteri kapatmış oluruz. Batının ve emperyalizmin hizmetine sonulmuş bir İslam`ın şehid ve şahid anlayışı ne olabilir ki Eğer Ahmet Yasinlerin ve Şikakilerin şehadetlerini baktığımızda Allah`ın ayetlerini hatırlamıyorsak yazık bizlere. Bu şehidlerin kanlarıyla bize öğrettikleri şunlardır: siyonizme karşı mücadele etmeniz ve Kudüs`ü kendi davamız olarak görmemizdir." diye konuştu.
 
Program sık sık getirilen tekbirler, okunan marş ve ezgilerle son buldu.
Katılımcılar bu tür programların Müslümanların vahdetine vesile olacağını ifade ederek programı çok beğendiklerini söylediler. ( Murat Dalgın-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir