• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Türbenin önünde kanalizasyon patladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İçerisinde 27 Şehit Sahabenin Türbelerinin bulunduğu Hz. Süleyman Camiinin önünde patlayan kanalizasyon şebekesinin onarılmaması vatandaşın tepkisine neden oldu.

 

Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde merkez Sur ilçesi Cevat Paşa mahallesinde bulunan Hz. Süleyman Camii ve 27 Şehit Sahabe Türbesinin önünde kanalizasyon patladı.

 

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi`ni (DİSKİ) aradıklarını ama kimsenin gelmediğini belirten vatandaşlar, türbenin önündeki kirli suların gelen misafirleri rahatsız ettiğini ifade ederek, \"Diski nerede\" diyerek sitemde bulundular.

 

İsminin açıklanmasından çekindiğini dile getiren vatandaş, \"Bugün Pazar türbe oldukça kalabalık, Diyarbakır`ımıza dışarıdan gelen misafirler çok. Bu manzara karşısında gelen misafirler olumsuz etkileniyorlar. Bu kötü görüntü Diyarbakır`ın imajını zedeliyor\" dedi.

 

DİSKİ`yi aradıklarını ama bir türlü gelmediklerini belirten vatandaş, \"DİSKİ`yi sabah aradım, geleceğiz dediler. Kaç saattir ne gelen var ne de giden, bu kadar vurdumduymazlık olmaz. Böyle kutsal bir mekânda bu tür görüntüler içimizi fenasıyla incitiyor\" ifadelerini kullandı.

 

Yetkililerin acilen önlem almasını isteyen vatandaşlar, Diyarbakır`ın maneviyatını böyle çirkinliklerle bozmamak gerektiğini vurguladılar. (M.Sait Adiyaman, Yakup Moğulgani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir