• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Malatya`da şehadet coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA - Malatya Ensar Der tarafından düzenlenen Şehitlik ve Şehadet Gecesi programı Malatya Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Programda şehitlik ve şehadetin Allah`ın kitabında belli olduğu, bunun her hangi bir düzeninin veya sistemin belirleyeceği bir şey olmadığı belirtildi.

 

Kuran`ı Kerim tilaveti ile başlayan programı Ensar Der Başkanı Ahmet Çoban`ın teşekkür konuşması takip etti. Ardından hafız Mehmet Yolcu konuşmasında şehedetin kutsallığına değinerek, malını ve canını Allah`a satmadan cennetin kazanılmayacağını, şehitlerin de cennet karşılığında canlarını Allah`a sattıklarını dile getirdi.

 

Programa konuşmacı olarak katılan A.Kadir Ateş konuşmasının başında ölümün keyfiyetinin önemli olduğuna dikkat çekti. Ayrıca Arakan`da, Mali`de ve daha dünyanın dört bir tarafında kirletilen ırzlar dökülen kanlar, yapılan işkenceleri hatırlatan Ateş, \"Bunların sorumluları 2 milyar nüfusa sahip Müslümanlardır. Çünkü kardeşliğimizi tesis edemedik tek yumruk olamadık\" dedi.

 

Şehitliğe ve şehadete Kuran-ı Kerim`den ve sahabe hayatından örnekler veren Ateş, peygamberimiz, örtüye müdahale ettikleri ve bir Müslüman`ı bu olaydan dolayı şehit ettikleri için anlaşma yapılan Beni Kaynuka Yahudilerini sürmüştür\" dedi.

 

Gözlerin yaşardığı konuşmanın ardından yapılan dua ile program sona erdi. (Süleyman Tuna - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir