• DOLAR 34.285
  • EURO 37.646
  • ALTIN 2917.13
  • ...
Diyarbakır basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;

DİYARBAKIR MEDYA: Erdoğan: Kur`an bile 23 yılda indi, sabretmek gerek
Başbakan Tayyip Erdoğan, PKK`ya silah bıraktırmaya yönelik sürece ilişkin, \"Biz İmralı`da bulunan imkanı değerlendirmeye çalışıyoruz, taviz değil çözüm odaklı davranıyoruz\" dedi. Erdoğan Alevilik`le ilgili ise, \"Din değil. İslam içinde bir kurum olarak görünüyor. Net bir tanımı yok. Biz geçmişte Ali`yi çok sevenler olarak görürdük ama bunların Hazreti Ali ile alakaları yok yaşam tarzı olarak\" dedi.

 

DİYARBAKİR HABER GAZETESİ: 72 STK`dan istifa çağrısı
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile görüşecek sivil toplum örgütlerinin Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak tarafından sınırlandırıldığını belirten Diyarbakır`daki 72 sivil toplum kuruluşu, \"Valinin meşruluğu kalmamıştır. Vali istifa et\" çağrısında bulundu.

 

GÜNEYDOĞU EKSPRES: Mehmet Akif Ersoy`u anma paneli düzenlendi
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Sosyal ve Kültürel Değerler Tanıtma Kulübü tarafından \"Dünyamızı Aydınlatanlar Mehmet Akif Ersoy Paneli\" düzenlendi. Panelde, Mehmet Akif Ersoy`un gençlere verdiği öneme vurgu yapıldı.

HABER DİYARBAKIR ORG: Bebek ölüm hızı en yüksek bölge güneydoğu
Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bebek ölümleri 3 bin 310`dan 3 bin 357e çıktı. Bölgeler arasında bebek ölüm hızı en yüksek bölge binde 16.1 oranıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi oldu.

HABER DİYARBAKIR: Başbakan: Mardin`de söylediğimi Rize`de de söylerim
Erdoğan, \"Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına almışız\" sözlerini anımsatarak, \"Sana sesleniyorum Kılıçdaroğlu, Rize`de de söylediğimde sen ne yapacaksın?\" diye sordu.

 

DİYARINSESİ: Dicle vadisi projesi arkiv seçkilerinde
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi`nin Dicle Vadisi Projesi`nin 1. Etabını oluşturan Dicle Vadisi Fiskaya Şelalesi, Kafe Binası, Göleti ve Kent Terası Arkitera Mimarlık Merkezi`nin en nitelikli yapılar 2012 seçkisinde yer aldı.

 

DİYARBAKIRSÖZ: 20 Kişi öldü o serbest!
Van`da 23 Ekim 2011`de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde yıkılan ve 20 kişinin yaşamını yitirdiği Sefa Apartmanı`nın sahibi Nezir Baş, 22.5 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi`nce tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Baş, \"İhmalim olduğu yönünde en küçük bir belirti varsa en büyük cezaya razıyım\" dedi.

YENİ YURT GAZETESİ: Diyarbakır`dan Suriye`ye uzanan kardeşlik köprüsü
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bağlar, Yenişehir, Sur ve Kayapınar belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katılımıyla Suriye halkına destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlattı.

DİYARBAKIR YENİGÜN: diyarbakır Garı`nda yangın!
Diyarbakır Tren Garı`nda beklemekte olan bir trenin vagonunda yangın çıktı. Yangın söndürülürken, vagonda maddi hasar meydana geldi.

 

GAZETE DİYARBAKIR: TkMM barış için toplanacak
1-3 Mart tarihleri arasında Türkiye Küçük Millet Meclisi(TKMM) toplantıları, Diyarbakır, İstanbul ve İzmir`de barış için toplanacak. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir