• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
`28 Şubat Darbesinin Üzerine Cesur Bir Şekilde Gidilsin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 28 Şubat 1997 `de yapılan Postmodern darbenin izleri, kronikleşmiş etkileri ve mağduriyetler devam ediyor. Bin yıl süreceği söylenen ve dindarlar üzerinde sürek avı başlatılan 28 Şubat sürecini Özgür-Der Batman Şube Başkanı Dr.Bünyamin Sevim ile konuştuk.
 
Özgür-Der Batman Şube Başkanı Dr.Bünyamin Sevim, darbelerin Türkiye`nin egemen laik azınlığının, halkı resmi ideolojinin kulu kılmada periyodik olarak başvurduğu en sıradan yöntemler olarak 90 yıllık tarihimizde yerini aldığını belirterek, "Türkiye`nin darbelerle yüzleştiği bu dönemde 28 Şubat postmodern darbesinin de cesur bir şekilde üzerine gidilmesi yönünde ciddi bir kamuoyu beklentisi oluşmuştu.
 
Nitekim bu beklentiyi karşılayan soruşturma geçen sene başladı ve Nisan ayında ilk tutuklamalar başladı. Şu an itibariyle yaklaşık 70`i aşkın kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında darbenin en etkin mütekebbir ve zalim uygulayıcılarından Çevik Bir`in de içinde olduğu çok sayıda üst düzey emekli komutan bulunmaktadır" dedi.
 
Dönemin Genelkurmay Başkanı olan İsmail Hakkı Karadayı`nın geçtiğimiz ay gözaltı kararıyla ifadesi alınıp, serbest bırakılmasının kamuoyunda soruşturmanın kapsamının bu kadarla mı sınırlı kalacak endişesine neden olduğuna dikkat çeken Sevim, "Nitekim Meclis darbeleri araştırma komisyonu, Karadayı`yı bilgi amaçlı dinlediğinde kendisi, 28 Şubat darbesini hafife alan ama gerekliliğini de savunan ifadeler kullanmıştı. Dönemin en etkin askeri kademesinde görevli bir askeri yetkilinin kendi döneminde işleme sokulan organize bir darbeyle ilgisinin olmadığını düşünmek pek mantıklı değildir" ifadelerini kullandı.
 
Soruşturma üniversite ve medya ayağına da kaydırılmalı
Sadece kendilerinin bu düşüncede olmadığını ve dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir`in dahi kendilerinin üstü olmasına rağmen Karadayı`nın nasıl halen dışarıda olduğunu ifade ettiğinin bilinmekte olduğuna işaret eden Sevim, "Dikkatlerden kaçmaması gereken bir diğer husus da darbenin sadece askeri ayağının olmadığı askerle işbirliği halindeki üniversitelerin ve medya patronlarının da darbenin uygulanmasında canla başla çalıştıklarıdır.
 
Bu nedenle soruşturmanın askeri yetkililer kadar üniversite ve medya ayağına da kaydırılarak genişletilmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde adaletin yerini bulacağını düşünmekteyim" şeklinde konuştu.
(Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir