• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
Karacadağ Bölgesinde yaşanan su taşkınlarına karşı çalışmalar tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinin Karacadağ Mahallesi’ne bağlı Tezharap ve Keloş Mezraları ile Gömmetaş ve Kırkkoyu Mahalleleri’nde yaşanan su taşkınlarına karşı beton boru çalışmaları tamamlandı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından geçmiş yıllarda meydana gelen olumsuzluklara karşı; Tezharap Mezrası’nda 250, Keloş Mezrası’na 45, Kırkkoyun Mahallesi mezralarına 50 ve Gömmetaş Mahallesi’ne de 80 olmak üzere bir hafta içerisinde kırsal yerleşim yerlerine toplam 400’den fazla beton boru hizmeti kazandırıldığı belirtildi.

Yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ekiplerin pandemi ve olumsuz hava koşullarına rağmen özveriyle çalışarak her yere hizmet götürmeye gayret ettiklerini söyledi.

"Yerleşim yerlerinin birçoğuna 21 ayda, ilk kez menfez köprü, beton boru ve alt yapı hizmetleri kazandırdık"

Beyoğlu, "Yılın tamamında yoğun gayretle çalışarak nerede ihtiyaç varsa oraya hizmet götürmek isteyen, çözüme dayalı bir belediyecilik yapıyoruz. Milletimizin sıkıntısı var iken biz yerimizde oturarak bunlara seyirci kalmayı vicdanen kabul edemeyiz. Tam tersine her bir sorunu çözdüğümüzde daha çok mutlu oluyor, dualar kazanarak yolumuza devam ediyoruz. 21 ayda yerleşim yerlerimizin neredeyse hepsine ilk kez menfez köprü, beton boru ve alt yapı hizmetleri kazandırdık. Durmak yok, yola devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Kırk yıldır su taşkını sorununun bir türlü çözülemediğini belirten Karacadağ Mahalle Muhtarı Adem Karacadağ, sorunu çözüme kavuşturan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na teşekkür etti.

Yaşanan su taşkınlarından dolayı hayvanları telef olan ve tarım arazileri zarar gören mezra sakinlerinin yapılan çalışmalardan memnun kaldıklarını söyleyen Karacadağ, "Göreve geldikten sonra defalarca mahallemizi ve mezralarımızı ziyaret ederek sorunları bizzat tespit ederek kısa sürede çözülmesini sağlayan Bağlar Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu’nun yaklaşımlarından çok memnunuz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir