• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İstanbulkart ile HES kodu nasıl eşleştirilir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Sağlık Bakanlığı'nın işbirliği neticesinde, kent genelinde kullanılan İstanbulkart ile Hayat Eve Sığar (HES) kodu eşleştirilerek, covid-19 teşhisi konan veya koronavirüs temaslı vatandaşların İstanbulkart'ı askıya alınarak toplu taşıma araçlarına binmeleri engellenecek.

İSTANBULKART İLE HES KODUNU EŞLEŞTİRME
* İstanbulkart'a HES kodu tanımlamak için www.istanbulkart.istanbul sitesine girerek menünün sağ tarafında bulunan 'Online İşlemler' sayfasına girip 'Bireysel' seçeneğine tıklayın.

* Bu kısımdan kayıt olarak sisteme giriş yapın. Eğer kayıtlı değilseniz kaydolun.

* Kayıt işleminizi tamamlandıktan sonra SMS kodu doğrulaması yaparak taahütnameleri kabul edin ve açılan sayfada İstanbulkartınızı kaydedin.

* Kartınızın üzerindeki numaraları sisteme girerek, İstanbulkartınıza isim verin ve kaydı tamamlayın.

  • Bu işlem sonrasında TC kimlik numaranıza kartınız otomatik olarak tamamlanır. Tamamlanma sonrasında ekstra bir işleme gerek yoktur. Böylece İstanbulkart'a HES kodunuz eşleştirilmiş olur.
  • İSTANBULKART iPHONE UYGULAMASI

    İSTANBUL ANDROID UYGULAMASI

  • İSTANBULKART'A HES KODU NASIL YÜKLENİR?
    Sağlık Bakanlığı tarafından üzerinde uzlaşılacak olan entegrasyon servislerin hazır hale getirilmesinden hemen sonra, iki hafta içerisinde İBB gerekli entegrasyonu sağlayacak. Böylece İstanbul'daki şehir içi toplu ulaşım seyahatlerinde HES kodu kullanılmaya başlanacak.

    İBB'den yapılan açıklamaya göre, İstanbulkart ile Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması arasında entegrasyonunun sağlanması noktasında, İBB iştiraki İstanbul Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri (BELBİM) ile Sağlık Bakanlığı teknik ekipleri gerekli teknik entegrasyon çalışmalarına başladı.

    KORONAVİRÜSE YAKALANANLARIN İSTANBULKART'I DONDURULACAK
    Bu entegrasyonla, Sağlık Bakanlığı tarafından İBB'ye iletilecek olan tanısı konmuş covid-19 taşıyıcılarının veya bu kişilerle temasta olanların kişiselleştirilmiş İstanbulkartları askıya alınacak.

    Tanılı ya da temaslısı olup izolasyonda olması gerekirken şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanmaya teşebbüs edenler, İçişleri Bakanlığı'na raporlanacak.

    KAÇ KİŞİ İSTANBULKART KULLANIYOR?
    İstanbul'da toplam 34 milyon 260 bin 87 adet İstanbulkart bulunuyor. Bunların 8 milyon 260 bin 87 adedi (yüzde 24) kişiselleştirilmiş durumda.

    Corona virüsü salgını sürecinde İstanbulkart kullanımı düştü. Örneğin, Ağustos 2020'de aktif kullanılan İstanbulkart sayısı 7 milyon iken bunların 2 milyon 800 bini (yüzde 40) kişiselleştirilmiş İstanbulkart'lardan oluşuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir