• DOLAR 32.537
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2434.078
  • ...
Kovid-19’un daha hızlı bulaşan yeni bir türü keşfedildi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, ülkenin güneydoğusunda bazı bölgelerde yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha hızlı bulaşan yeni bir türünün tespit edildiğini açıkladı.

Bakan, bu yeni tür koronavirüsün şu anda kullanılmakta olan yeni aşının etkisini azaltmasının pek olası olmadığını da vurguladı.

BBC’ye göre Bakan Hancock, parlamentoda yaptığı açıklamada en az 60 farklı yerel makamın yeni tür koronavirüsün neden olduğu vakaları kaydettiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) bu yeni gelişme hakkında bilgilendirildiğini dile getiren Bakan, İngiliz bilim adamlarının yeni tür üzerinde ayrıntılı çalışmalar yürüttüğünü de ekledi.

Sağlık Bakanı, bu türün daha ciddi semptomlara neden olduğuna veya virüsü önlemek için şu anda kullanılmakta olan yeni aşının etkisini azaltacağına dair hiçbir kanıt bulunmadığını da vurguladı.

Hancock, Çarşamba gününden itibaren ülkedeki bazı bölgelerde salgına karşı dördüncü kısıtlama aşamasına geçileceği bilgisini verdi.

Söz konusu dördüncü aşama kısıtlamalara tabi alanlarda yaşayanların, birlikte yaşamadıkları sürece evlerin içinde veya çoğu dış mekanda başkalarıyla sosyal olarak iletişim kurmalarına izin verilmeyecek.

(Şarku'l Avsat)

Bu haberler de ilginizi çekebilir