• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Üniversitede kurulacak kültür merkezine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Ağrı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKYAD), Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde kurulması planlanan kültür merkezini desteklediklerini açıkladı.


Dernek adına açıklama yapan Başkan Mehmet İzci, her üniversitenin bünyesinde birer kültür merkezleri bulunduğunu, Ağrı`da Kültürel değerlerini işleyecek bir kültür merkezinin kurulmasını çok arzu ettiklerini ve her fırsata bu talebi Üniversitenin yetkililerine bildirdiklerini söyledi.


Başkan İzci, \"Üniversiteler sadece bilim yuvası değil, öncelikle kurulduğu bölgenin ve ülkenin kalkınmasında lokomotif görevi görür, o ilin kültür, sanat ve sosyal alanlarda altyapı üst yapı kaynaklarını araştırır tüm sorunlarını akademik yollarla (bilim ekseninde) çözülmesini sağlar, Araştırma ve geliştirmelerden elde ettiği bilgilerle insanlığın hizmetine sunar\" dedi.


İzci son olarak, \"Geçte olsa alınan bu kararı tebrik eder bölgenin kültürel ihtiyaçlarına güre hareket edileceğini dileriz ve Üniversitemizin bünyesinde kurulacak Kültür merkezini yürekten desteklediğimizi bildirmek isteriz. Umuyor ve diliyoruz ki kurulacak kültür merkezine bölgemizin en önemli kültürel mirası olan büyük düşünür, Ehmedê Xanî veya Pirî Dengbêja Evdalê Zeynıkê`nın isimleri verilir\" dedi. (M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir