• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Başbakan: Mardin`de söylediğimi Rize`de de söylerim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin "Deprem Odaklı Kentsel Dönüşüm Projeleri Yıkım ve Toplu Anahtar Teslimi ile 437 Yeni İETT Otobüsünün Hizmete Alım Töreni" Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş`ın katılımıyla gerçekleştirildi.


Zeytinburnu Sümer Mahallesi`nde yapılan törende Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin Bürokratları ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Kentsel dönüşümle çürümüş bir sistem ortadan kalkıyor
Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dönüşüm çalışmalarında hiç kimsenin mağdur olmasına izin vermediklerini, müsaade etmediklerini ve müsamaha göstermediklerini belirterek, tam tersine, son derece iyi niyetle, tamamen vatandaşı düşünerek önemli bir adım attıklarını söyledi. Yapılan dönüşümlerle inşa edilen, yıkılan, ardından yenisi inşa edilecek konutlarla aslında Türkiye`de çürümüş bir sistemi ortadan kaldırdıklarını vurgulayan Erdoğan, "Şu binalarla çürümüş bir sistem ortadan kalkıyor. Yoksulun hep yoksul, zenginin de hep zengin kalması üzerine inşa edilmiş bir sistemi, biz bu kentsel dönüşümle birlikte tersine çeviriyor, herkese insanca yaşam imkânını getiriyoruz" dedi.

Kılıçdaroğluna cevap verdi
Erdoğan konuşmasında CHP Başkanı Kılıçdaroğlu`nun `Bu sözleri Rize`de söyleyemezsin` sözlerine de cevap vererek şöyle konuştu: "Mardin Kızıltepe`de bir ifade kullandım. Dedim ki `Bu süreçte bizim karşımıza, Kürtlükle de Türklükle de çıkılmasın... Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız.` Aynı ifadeyi İstanbul`da da söylüyorum. Kimse bizim karşımıza Kürtlükle de Türklükle çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız. Ana muhalefet Partisi`nin genel başkanı, `Bu sözleri Rize`de söyleyemezsin` diyor. Farklı mekanlarda farklı şeyler söylemek, bunları görmek istiyorsa, Ana muhalefet Partisi`nin genel başkanı aynaya baksın. Biz siyasi hayatımız boyunca, doğuda farklı, batıda farklı konuşanlardan olmadık. Diyarbakır`da ne söylediysek, geldik İstanbul`da aynısını söyledik."


Programın sonunda İETT otobüslerinin hizmete alınmasına ve dönüşüm kapsamında yapılan bazı yıkımlara ilişkin olarak çeşitli ilçe belediyeleriyle canlı bağlantı kuruldu. (Abdusselam Güneş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir