• DOLAR 34.28
  • EURO 37.654
  • ALTIN 2917.625
  • ...
Fabrika işçilerine milletvekili ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN- Adıyaman`da sendikaya üye olduklarından dolayı işten atılan işçilerin eylemi bugün 28. gününe ulaştı. Demokrasi meydanında toplanan işçiler kendilerini ziyaret eden AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner`e dert yandılar. Metiner`e sigortasız çalıştırıldıklarını, maaşlarını zamanında alamadıklarını, sendikal haklardan mahrum olduklarını dillendiren işçiler acilen çözüm istediler.


İşçilerin sendikaya üye olma hakkına sahip olduklarını vurgulayan Metiner, \"İşveren sendika istemeyebilir ancak çalışanlar herhangi bir sendikaya üye olma hakkına sahiptirler. Kimse onları bu yasal haktan alıkoyamaz. İşveren istemiyor diye insanlarımızı sendikal haklardan yoksun bırakmayız bu doğru değildir. İşverenlerimiz işçilerin hakkını versinler ve bu kış günü bu insanları mağdur etmesinler. İlimizde sosyal bir problem oluşturmasınlar\" dedi.


\"Bu kış günü işçileri dışarıda bırakan işvereni kınıyorum\" ifadesine yer veren Metiner, \"Tabi ki yatırımları önemseriz, eğer sigortalarından kaynaklanan bir takım sıkıntılar varsa biz hükümet olarak gereğini yaparız ama lütfen işçiye alnının teri kurumadan hakkını ödesinler. Daha çok yatırım gelsin isteriz ancak yatırımlar işçilerimizin haklarının zayi olmasına sebep olacaksa buna da izin vermeyiz\" şeklinde konuşu. (Cemil Özdaş - İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir