• DOLAR 34.27
  • EURO 37.664
  • ALTIN 2918.549
  • ...
Hac kura tarihi belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Kutsal topraklara gitmek için Diyanet İşleri Başkanlığı`na başvuru yapan hacı adaylarının sayısı 290 bin oldu. Yeni başvurularla birlikte sırada bekleyen hacı adayının sayısı 1 milyon 373 bine ulaştı. 28 Mart`ta çekilecek kura sonucunda sadece 74 bin hacı adayı kutsal topraklara gidebilecek.

 

2013 yılı hac organizasyonu için ön kayıtların sona erdiğini söyleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergün Yücel konuyla ilgili bir acıklama yaparak, \" Daha önceden kuraya giren yaklaşık 1 milyon 82 bin kişinin kayıt yenileme işleminin otomatik olarak yapıldığını geçen sene ilk defa kayıt yaptıranlar 231 bin kişiydi`` dedi.

 

Hacca gidecek kişilerin belirlenmesiyle ilgili çeşitli iddaların olduğunu belirten Yücel, ``Ancak şunu temin ederiz bütün adaylarımıza, kesinlikle hiçbir insan eli değmeden, hiçbir hata yapılmadan, hiçbir suistimale yer vermeden, bizim gönlümüz mutmain olarak bu kura çekimi geçmiş yıllarda yapıldığı gibi bu sene de inşallah hakkaniyet ölçüsünde yapılacaktır.

 

Suudi Arabistan, Kabe`nin etrafındaki genişletme çalışmaları gerekçesiyle, bu yıl ilk kez ek kontenjan vermedi. Türkiye`ye hac için her yıl 30 bin ek kontenjan veriliyordu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir