• DOLAR 34.247
  • EURO 37.695
  • ALTIN 2919.534
  • ...
Batman Valisi Arslan eski kültür merkezinde incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman`da uzun yıllar birçok sosyal ve sanatsal faaliyete ev sahipliği yapan eski kültür merkezini ziyaret ederek binada hizmet veren merkez kütüphanesi ve Çocuk Gençlik Eğitim Merkezi`nde (ÇOGEM) birtakım incelemelerde bulundu.

 

Vali Arslan`ı merkeze gelişlerinde Vali Yardımcıları Mustafa Adil Tekeli ve Şener Çağlar, Kültür ve Turizm Müdürü Cengizhan Başaran ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Erhan Güngör karşıladı. Vali Arslan ilk olarak konferans salonunda incelemelerde bulunurken salonun daha büyük ve işlevsel bir yapıya kavuşturulması için çalışma yapılması gerektiğini ifade etti.

 

Batman`a yeni ve modern kütüphane binası

Daha sonra İl Halk Kütüphanesi`ni ziyaret eden Vali Arslan, kütüphane ile ilgili olarak İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengizhan Başaran`dan bilgi aldı. Vali Arslan, kütüphanenin gittikçe büyüyen Batman`a artık yetmediğini belirtirken buradaki kitapların daha da zenginleştirilerek çocuk ve engellilerin de rahatlıkla kullanabileceği yeni bir kütüphane binasına ihtiyaç olduğunu kaydetti. Vali Arslan bunun için çalışmaların başlatıldığını da sözlerine ekledi.

 

Aynı bina içerisinde faaliyet gösteren Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü`ne bağlı Çocuk Gençlik Eğitim Merkezi`ni de (ÇOGEM) ziyaret eden Vali Arslan, çocukların yaptığı faaliyetleri yerinde inceledi. Burada atölyeleri gezen Vali Arslan, çocukların yaptığı resim ve seramik gibi çalışmaları yakından incelerken tiyatro, taekwando ve güreş çalışmalarını izledi. ÇOGEM`de uygulanan projeleri beğendiğini dile getiren Vali Arslan, bu tür faaliyetlerin artırılmasını istedi. (M. Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir