• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
`Mescid-i Aksa`nın İşgali Akidevi Bir Meseledir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA- Konya İnanç Özgürlükleri Platformu tarafından Kayalıpark meydanında yapılan 285. hafta basın açıklamasını platform adına Bayram Vanlı okudu. Hud suresi 116. Ayet mealinin okunduğu açıklamada, El Aksa`nın direniş hareketlerine kaynaklık etmeye ve direnişin ruhunu canlı tutmaya devam ettiği vurgulandı.
 
Mescid-i Aksa`nın avlusunda yine kan döküldü
Mescid-i Aksa`da yine kan döküldüğünü ifade eden platform sözcüsü Bayram Vanlı, "İsrail dün Cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa`nın avlusunda yine kan döktü. İşgalci İsrail`in zulümlerine ve Gazze`deki ambargosuna ve Filistinli milletvekillerinin tutuklu bulunmasına karşı çıkmak ve özgürlük mücadelesini desteklemek için açlık grevine giden Filistinli mahkumları desteklemek için yapılan gösteri yürüyüşüne israil silahlarla karşılık verdi" dedi.
 
Filistinli mahkumların direnişini destekliyoruz
Açıklamasında açlık grevinde bulunan mahkumların direnişlerini desteklediklerinin altını çizen Vanlı, "Bilindiği gibi israil hapishanelerinde tutuklu bulunan Filistinli mahkumlar açlık grevine başlamış bu açlık grevleri tehlikeli noktalara ulaşmıştı. Dünya kamuoyunun bütün sessizliğine rağmen direnişlerini sürdüren bu mahkumlar ölüm tehlikesi ile karşı karşıyadırlar. Onların direnişlerini destekliyor yanlarında olduğumuzu bir kez daha buradan ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"Mescid-i Aksa`nın işgali akidevi bir meseledir"
Açıklamasında Müslüman kamuoyunu öncelikler sıralaması gereği Filistin davasına karşı daha duyarlı ve hassas olmaya davet ettiklerini vurgulayan Vanlı konuşmasını şöyle sürdürdü; "Mescid-i Aksa`nın işgali akidevi bir meseledir. Hiçbir sosyal ve siyasal olayın gölgesinde bırakılamayacak kadar önceliklidir. Kudüs`ün özgürlüğü için mücadele edenlerin de desteklenmesi savundukları davanın önceliğinden dolayı önem arz etmektedir.
 
Zalim terörist İsrail`in varlığını kabul etmeyen ve onun habis bir ur olarak nitelendirilip İslam toprakların sökülüp atılması gerektiğini savunan her mücadeleyi destekliyoruz. Kudüs davası terörist İsrail`in varlığını kabul etmekle ve onunla müzakereler yapma yoluyla çözümlenebilecek bir mesele değildir. İsrail`in varlığı sorunun bir fiil kendisidir. İsrail`in varlığını kabul etmek üzere kurulu her anlayışı her çabayı telin ediyor bu çabaların hem dünyada hem de ahrette utanç verici bir azaba sebebiyet vereceğine inanıyoruz."
 
Mescid-i Aksa`nın özgürlüğü
Mescid-i Aksa`nın özgürlüğünün hiçbir siyasal konjonktüre ve siyasal menfaatlere bağlı kılınamayacak kadar büyük ve ulvi olduğunu söyleyen platform sözcüsü Bayram Vanlı, "Kamuoyunda israil ile görüşmeler sonucunda elde edildiği kabul edilen kazanımların varlığına inanılmaktadır. Ve bu kazanımların sahipleri alkışlanılmakta zafer kazanılmış komutanlar konumuna getirilmektedir. Bu varsayılan kazanımlar İsrail`in varlığını kabul etme şartına bağlı olmasından dolayı aslında büyük yenilgilerdir. Ve bunların zafer gibi sunulması bir akıl tutulmasından ibarettir" ifadeleriyle açıklamasına son verdi. (M.Ata Doğu-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir