• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Azerbaycan Savuna Bakanlığı: Ermenilerin ateşkes ihlalinde 4 askerimiz hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Azerbaycan Savuna Bakanlığından yapılan açıklamada, 10 Kasım'da Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan'ın imzaladığı ateşkesin ardından Hocavend ilinin Hadrut kasabasının kuzeybatı kesimindeki ormanlık alanda bazı Ermenistan silahlı güçlerinin kaldığı belirtildi.

Ermeni medyanın, söz konusu silahlı güçleri, ormanlık alanda yolunu kaybeden kişiler olarak göstermeye çalıştığına dikkat çekilen açıklamada, Ermenistan yetkililerinin, bu kişilerin bölgeden çıkması için Rusya tarafına haber verdiği bildirildi.

Açıklamada, "Azerbaycan tarafı Ermeni silahlı kuvvetlerinin topraklarından çekilmesi ile ilgili tüm koşulları sağladı. Ağır hava koşullarında bu bölgeye gelen Rus barış gücü askerleri, ormanlık alanda bulunan Ermeni silahlı kuvvetlerine araçlarından hoparlörle seslenerek bölgeden çıkmalarını istedi." denildi.

Tüm bunlara rağmen silahlı birliklerin bölgeyi terk etmediğine ve mevzi oluşturduklarına işaret edilen açıklamada, bu birliklerin 26 Kasım ve 8 Aralık'taki saldırılarında 4 Azerbaycan askerinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada, Azerbaycan tarafının Rus unsurlarla yakın koordinasyon ve iş birliği içinde bölgede barışı sağlamak için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir