• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
Sağanak yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Sinop ve Samsun dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, İç Anadolu`nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.


Hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.


Rüzgârın; güney ve güneydoğu, Marmara`nın kuzeyi ile Karadeniz kıyılarında kuzey ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Güneydoğu Anadolu`nun güneyinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.


TOZ TAŞINIMI UYARISI: Sabah saatlerinde Güneydoğu Anadolu`nun güneyinde yer yer toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.


BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor.


ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI: Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor.


BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Yağmurlu (1/10)
İstanbul: Yağmurlu (7/11)
İzmir: Sağanak yağışlı (8/16)
Bursa: Yağmurlu (1/10)
Konya: Çok bulutlu (2/12)
Adana: Sağanak yağışlı (7/17)
Mersin: Çok bulutlu (10/18)
Osmaniye: Sağanak yağışlı (5/16)
Hatay: Sağanak yağışlı (7/16)
Diyarbakır: Yağmurlu (2/10)
Batman: Yağmurlu (4/13)
Şanlıurfa: Yağmurlu (7/14)
Gaziantep: Yağmurlu (3/12)
Mardin: Yağmurlu (4/11)
Şırnak: Karla karışık yağmurlu (2/7)
Van: Kar yağışlı (-3/4)
Bingöl: Kar yağışlı (-3/3)
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir