• DOLAR 32.556
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2445.715
  • ...
Birleşmiş Milletler Yine Anlaşamadı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başkent Şam`da çok sayıda kişinin ölmesine neden olan bombalı saldırıların ardından, saldırının basın açıklamasıyla kınanması için Rusya , Güvenlik Konseyi`ne taslak metin sundu.


Rusya`nın hazırladığı taslakta saldırı ``iğrenç bir terör eylemi`` olarak nitelenerek kınandığı belirtiliyordu. Ancak taslak üzerinde Güvenlik Konseyi üyelerinin anlaşamadığı kaydedilerek, kınama tasarısı geri çekildi.

Rusya`nın BM Daimi Temsilciliği`nden yapılan açıklamada ABD `nin, Rusya`nın hazırladığı taslağı bloke etmesi nedeniyle tasarının geri çekilmek zorunda kaldığı belirtildi.

ABD`nin BM Daimi Temsilciliği`nden yapılan açıklamada ise Rusya tarafından sunulan kınama tasarısının ABD tarafından tümüyle kabul edildiği bildirildi.

Açıklamada, ABD tarafının, Rusya`nın tasarısına, Suriye rejiminin halkına karşı gerçekleştirdiği ``acımasız saldırıların`` da kınanmasına ilişkin cümle eklemek istediği ancak Rusya`nın bu talebi ``kesinlikle kabul edilemez`` bularak tasarıyı geri çektiği kaydedildi.

Suriye`deki olayların başlamasından bu yana BMGK`ya sunulan birçok taslak, üyelerin anlaşamaması nedeniyle geri çekildi.

BMGK`nın Suriye konusunda işlevsiz kalması, başta BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun olmak üzere birçok siyasi lider ve insan hakları örgütleri temsilcileri tarafından eleştiriliyor.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir