• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Covid-19'un pik yapmasıyla Diyanet'i hedef gösteren sözde yazara tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Covid-19'un pik yapması nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığını sorumlu tutan Yeniçağ Gazetesi Yazarı Ahmet Sevgi'nin dün kaleme aldığı "Diyanet ve Korona" başlıklı yazısına tepki gösteren Mil Diyanet-Sen Genel Başkanı Gül, artan vakalar nedeniyle diyanetin hedef tutulmasını "akıl tutulması ve kara cahillik" olarak yorumladı.

Coronavirus salgın sürecinde kurallara en çok Diyanet İşleri Başkanlığı ve cami cemaatinin riayet ettiğini vurgulayan Gül, "Covid-19'un pik yapmasının Diyanet ile ne alakası var?" diye sordu.

Gül, "Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Sevgi 'Korona ile mücadelede Diyanet İşleri Başkanlığı üzerine düşen görevi yaptı mı?' şeklinde bir yazı kaleme alarak Covid-19 salgınının tekrar pik yapması hususunda Diyanet'i hedef göstermiş. Cuma ve vakit namazlarının camide cemaatle kılınmasından dolayı Covid-19 salgınının arttığını iddia etmiş. Geçen hafta Din İşleri Yüksek Kurulu'nun yaptığı yeni açıklamayı da 'bu metin, yasak savma kabilinden yapılmış bir açıklamadır' şeklinde eleştirerek kendince 'Diyanet'e nasıl yüklenirim' hesabını yapmış bu sözde köşe yazarı." dedi.  

"Maske, mesafe ve temizlik kurallarına en çok cami cemaati riayet ediyor"

Diyanet İşleri Başkanlığının kurumsal kimliğini kırmızı çizgileri olarak kabul ettiklerini belirten Gül, "Mil-Diyanet Sen, haksız bir şekilde Diyanet'i itham ve töhmet altında bırakan bu yazara cevap vermeyi bir görev saymıştır. Sayın Ahmet Sevgi, Covid-19 salgını başladığı aylarda büyük bir tamtamcı grup 'bu salgını umreciler yaydı' şeklinde kamuoyunu yanıltarak ellerinde delil olmadan adeta tüm umrecilerimizi hedef tahtasına oturtmuşlardı. Devlet yetkililerimizin ve Cumhurbaşkanımızın sonradan yaptığı açıklamalar ve istatistiki bilgiler gösterdi ki meğer umrecilerimizden değil, diğer başka faktörlerden dolayı salgın yayılmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığımız daha salgının hemen başında yaptığı bir açıklama ile cuma namazı dahil tüm namazların evlerde kılınması çağrısında bulunmuş ve gerekli tüm tedbirleri almıştı. Vaka sayılarının azalması ve Bilim Kurulunun tavsiyesi doğrultusunda maske, mesafe ve temizlik kuralları çerçevesinde tekrar camilerimizde namaz kılınmasına başlanmıştı." şeklinde belirtti.

"Salgının tekrar pik yapmasını Diyanet'e mal etmeniz tam bir akıl tutulması ve kara cahilliktir"

Salgının pik yapmasını Diyanet'e mal etmek akıl tutulması olarak değerlendiren Gül, "O günlerde ilan edilen normalleşme kurallarına en fazla riayet eden, bu konuda en hassas davranan, iki kişi arasındaki mesafeye camilerimizde en fazla dikkat eden kesim cami cemaati olmasına rağmen, kalkıp salgının tekrar pik yapmasını Diyanet'e mal etmeniz tam bir akıl tutulması ve kara cahilliktir. AVM'leri, eğlence merkezlerini, düğün dernekleri, çarşı pazarda yaşanan yoğunluğu göz ardı ederek sadece camilere odaklanmanızı hayretle karşıladık. Sırf gündeme geleyim diye aslı astarı olmayan yalan bilgi üzerine yazdığınız yazı tüm Diyanet camiasını üzmüştür. Salgın sürecinin en başından itibaren adeta sağlık çalışanlarımızdan sonra en fedakar çalışmaları yürüten, vefa ve filyasyon ekiplerinde 7/24 çalışan, cemaatle namazlarda iki kişi arasındaki mesafeye en fazla dikkat eden, tüm tedbirleri titizlikle alan din görevlilerimizi derinden üzdünüz." ifadelerini kullandı.

"Diyanet camiasından özür dilemeye davet ediyorum"

Son olarak Gül, şunları söyledi: "Din İşleri Yüksek Kurulunun yaptığı son açıklamayı eleştirmenizi de hayretle karşıladım. Hiçbir şey anlamadığınızı, açıklamanın net olmadığını iddia etmişsiniz. Tüm kamuoyu ve milletimiz o açıklamayı net olarak anladığı halde sizin anlamamış olmanızı açıkçası bu köşe yazınızdan sonra artık yadırgamıyorum. Son olarak şunu belirtmek isterim; Diyanet İşleri Başkanlığı her önüne gelenin eleştireceği sıradan bir kurum değildir. Tabii ki eleştirilere açığız lakin en hassas davrandığımız, en fazla titizlik gösterdiğimiz Covid-19 salgını sürecinde kusura bakmayın ama Diyanet en son eleştirilecek kurumdur. Diyanet, her köşe yazarının gündeme gelmek için kullanacağı bir platform-kurum değildir. Bu sebeple yazdığınız yazıda Diyanet'i ve din görevlilerimizi ve Din İşleri Yüksek Kurulu'nu töhmet altında bırakmanızdan dolayı sizleri kınıyor, Diyanet camiasından özür dilemeye davet ediyorum." (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir