• DOLAR 32.559
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2436.341
  • ...
Van Pandemi Çağrı Merkezine ayda 20 bin 695 çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Pandemi Çağrı Merkezinde aralarında hekimlerinde olduğu 62 çağrı karşılama personeli çalışmaktadır. 7/24 esasına göre hizmet veren pandemi çağrı merkezine vatandaşlar, 217 70 01 telefon hattından ulaşabilmektedirler.

Pandemi Çağrı Merkezine son bir ayda toplam 20 bin 695 çağrı geldiği, bu birimlere Covid-19 test sonucu pozitif çıkmış hasta, temaslısı ya da Covid şüphesi bulunan vatandaşların tedavi süreci, hastalığının seyri veya hastalık ile ilgili hususlar hakkında bilgi alabilmelerinin sağlandığı belirtildi.

Pandemi çağrı merkezi tarafından günlük ortalama bin 250 Covid’li hasta veya Covid şüphelisi vatandaşın arandığı ifade edildi.

 İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Van’da yeteri kadar test yapıldığını, 183 filyasyon ekibinin sahada olduğunu, olası vaka durumlarında filyasyon ekiplerinin ev ziyareti yaparak numune aldıklarını, Covid teşhisi konmuş ev izolasyonunda bulunan ve durumu kötü olan hastaların ise 112 Acil Sağlık Hizmetleri tarafından alınıp ilgili hastaneye götürüldüğünü belirtti.

Sünnetçioğlu, “Özellikle şunu belirtmeliyim ki eğer Covid testiniz pozitif çıkmışsa lütfen kendinizi izole edin. Filyasyon ekiplerimiz tarafından sizlere verilen ilaçlarınızı kullanın ve ilaçlar bitene kadar kullanmaya devam edin. İlk günler semptomlarınızın olmaması sonraki günlerde durumunuzun bu şekilde devam edeceğini göstermez. Bu sürecin sadece sağlık personellerimizle değil vatandaşlarımız ile birlikte başarılacak bir süreç olduğunu belirtmek istiyorum. Covid hastalığından korunmak için kalabalıklardan uzak durun. Sosyal mesafeye, maske kullanımına ve hijyen kurallarına uymayı ihmal etmeyelim.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir