• DOLAR 34.189
  • EURO 38.201
  • ALTIN 2922.186
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) koordinasyonunda, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinin organizasyonuyla düzenlenen Türkiye’nin ilk 3 boyutlu sanal otomotiv fuarı olan "Auto Expo Türkiye 2020 Fuarı"nın açılış programına katıldı.

Auto Expo fuarının, mayıs ayından bu yana Bakanlığın desteği ile gerçekleştirilecek 8. Sanal İhracat Fuarı olma özelliğini taşıdığını belirten Pekcan, fuara 60’ın üzerinde ülkeden katılım sağlanacak olmasının hem ülke olarak sanal fuarlardaki başarıyı hem de Türkiye otomotiv sektörünün küresel ölçekteki dinamizm ve etkinliğini gözler önüne serdiğini vurguladı.

"Otomotiv sektörümüzü en stratejik biçimde desteklemeye devam edeceğiz" diyen Pekcan, sanal heyetler ve sanal fuarların, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını karşısında ihracatçıya destek olmak üzere hızla devreye aldıkları bir uygulama olduğuna dikkati çekerek, bu etkinliklerin farklı sektörlerden büyük bir ilgi ile karşılandığını, bundan önce 7 farklı sanal fuarda 54 binin üzerinde katılımcı sayısına ulaşıldığını bildirdi.

Bugüne kadar, 48 farklı ülkeye yönelik 39 sanal ticaret heyeti faaliyeti gerçekleştirildiğini ve firmaların yaklaşık 6 bin ikili iş görüşmesi yapmasının sağlandığını aktaran Pekcan, sanal ticaret heyetleri ve sanal fuarların, adeta yeni normalin bir parçası olduğunu, ihracatçıların pazara giriş olanaklarının ve yurt dışı tanıtım imkanlarının salgın sürecinde de devam etmesi için önemli bir kolaylık sağladığını belirtti.

Pekcan, bu tür sanal faaliyetlerin aynı zamanda, sektörlerin dijitalleşmeye olan yatkınlığını da gözler önüne serdiğini, Türkiye açısından bir prestij kaynağı olduğunu söyledi.