• DOLAR 32.492
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.011
  • ...
Diyarbakır`dan   Suriye`ye  yardım kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, merkez Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçeleri ile birlikte Suriye halkına yardım kampanyası başlattıklarını açıklayarak, "Geçmişte dedelerimiz ve babalarımız bir sıkıntı yaşadıklarında, başları sıkıştığında kendilerini hattın altına atıyorlardı. Yani Suriye onların sağınağı idi. Bugün Suriye`ye yardım etmek boynumuzun borcudur" dedi.
 
Baydemir, Büyükşehir Belediyesi Binasının önünde yaptığı basın açıklamasında, Suriye`deki iç savaşı, çatışmayı kaygıyla izlemeye devam ettiklerini belirterek," Halkımız nasıl ki Gölcük`e Batman`a Vana ve Filistin halkına yaptıysa Suriye halkına da aynı yardımı yapacaktır. Suriye halklarının özgürlüğe, demokrasiye, barışa bir an önce ulaşmasını temennisini ifade etmek istiyoruz. Orada bulunan sivil halkın içerisinde bulunduğu maddi güçlükler, yoksulluk, açlığa varan bir gıda ambargosu. Tam da bu noktada Diyarbakır`da bulunan dinamiklerimiz, hatırı sayılır bir çabanın içerisinde bulundular. Dayanışma içinde bulunan tüm yurttaşlara teşekkür ediyoruz" dedi.
 
Baydemir, 5 belediyenin resmi başvuruyla aldıkları izinle yeni bir dayanışma sürecini bugün itibarıyla başlattıklarını sözlerine ekleyerek, "Yaklaşık olarak bir ay sürecek kampanyada hem Büyükşehir, hem de ilçe belediyelerin ortaklaşa yürüteceği bir kampanya olacaktır. Özellikle yardım malzemelerinin bugüne kadar en az ulaşmış olduğu Halep, Afrin, Kamışlı, Serêkaniyê ye gibi bölgelere bu yardımın ulaşması konusunda Suriye`ye komşu olan Nusaybin üzerinden gerçekleşecek. Diyarbkakır halkının desteğiyle toplanacak yardım malzemeleri sadece 10 kalemden ibaret olacak. Kuru bakliyat, un, pirinç,yağ, çay, şeker, çocuk bezi ve çocuk mamasından oluşacak" şeklinde açıklamalarda bulundu. (Osman İçli-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir